Реал Мадрид ще спира черната серия в Дортмунд

Белия балет с трагичен баланс като гост на Борусия - няма победа в 6 двубоя

Реал Мадрид ще спира черната серия в Дортмунд

Група Н от тазгодишната Шампионска лига се очертава като доста интригуваща, а вторият кръг предлага двубой между опоненти от тежка категория - Борусия Дортмунд срещу Реал Мадрид.

Двата тима започнаха различно участието си в турнира - германците със загуба, а испанците с победа, но жълто-черните са в много по-силна форма.

Те продължиха шампионския си ход във вътрешното първенство, след като през уикенда разбиха у дома Борусия М'гладбах с 6:1.

По този начин Дортмунд вече е едноличен лидер в Бундеслигата. Според специалистите обаче именно днешният двубой с Белия балет ще покаже каква е реалната класа на домакините. И дали смелата тактика на треньора Петер Бос, напомняща времената на Юрген Клоп, може да подейства срещу топсъперник от ранга на Реал Мадрид.

На "Сигнал Идуна Парк" домакините са доста стабилни - 3 победи от 3 мача. Проблемите са свързани с отсъствието на доста важни фигури - Ройс, Герейро, Дурм, Шмелцер и Роде. Андре Шюрле поднови тренировки с тима, но заедно с Марк Бартра остава под въпрос за мача. 

Същевременно ситуацията в Кралския клуб не е много добра. Роналдо и компания изостават на 7 точки от върха в Ла Лига, макар че през уикенда спечелиха визитата си на Алавес. 

Победата с 2:1 обаче не бе убедителна и остави доста въпросителни около състоянието на тима. Реал стартира в ШЛ с 3:0 над АПОЕЛ Никозия, а от началото на кампанията е без грешка далеч от дома - 4 победи в 4 двубоя. Контузени са Марсело, Ковачич, Бензема и Тео Ернандес. Формата на Кристиано е притеснителна - 18 удара и 0 гола в Примера дивисион.

Двата тима свикнаха да играят помежду си в последно бреме. В миналия сезон на турнира отново бяха в една група. Тогава и двата мача свършиха 2:2. Изиграли са общо 12 двубоя помежду си, като победите за Реал са 4, а тези на немския тим - 3. Цели пет мача са завършили наравно. 

Интересното е, че в в домакинства отборът на Борусия Дортмунд никога не е допускал поражение срещу Реал Мадрид - 3 победи и 3 равенства. 

"Дортмунд е забранена територия за Реал, Борусия всява страх", пише "Мундо Депортиво". Сега за германците мачът се явява по-важен, след като загубиха на старта от Тотнъм в Лондон.

Наставникът на Реал Зинедин Зидан вече е наясно със стартовия състав за днес. Испанското издание „Marca” твърди, че специалистът спира с експериментите. Той няма много въпросителни около това на кои имена да заложи, като вече има избистрена цялата схема. 

Под рамката ще е Кейлор Навас, а в защита – Дани Карвахал, Рафаел Варан, Серхио Рамос и Начо. В средата на терена ще оперират Каземиро, Лука Модрич и Иско, а ако няма някакъв проблем, в игра ще бъде пуснат и Тони Кроос. Последният бе контузен, но отлетя с отбора за Германия. Атаката ще бъде поверена на Кристиано Роналдо и Гарет Бейл.

Головата разлика на Борусия Дортмунд в Германия е впечатляваща - 19 отбелязани попадения срещу само едно допуснато. Усман Дембеле си тръгна, но Обамеянг е във вихъра си - отчете се с хеттрик през уикенда. Дори при загубата от Тотнъм в Лондон немците изтърваха доста положения пред вратата, пазена от Лорис, и според мнозина не заслужаваха да загубят.

Реал Мадрид пък още не е преодолял миникризата, в която се намира. Въпреки това Зинедин Зидан е призовал за спокойствие и продължава да вярва в способностите на отбора.

Мачът Борусия Дортмунд – Реал Мадрид стартира в 21:45 часа и е пряко в ефира на bTV action.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки