Сектор "Г": Застанахме зад Гриша Ганчев, за да има ЦСКА (ВИДЕО)

Маринов говори преди вечното дерби с Левски

Сектор "Г": Застанахме зад Гриша Ганчев, за да има ЦСКА (ВИДЕО)

 Говорителят на Сектор "Г" Павел Маринов бе специален гост в традиционното предаване на LIVESPORT.BG "На Ринга". 

 
Той даде ексклузивно и обширно интервю пред водещия Крум Савов, в което засегна редица теми, свързани с бъдещето на клуба.
Маринов говори преди вечното дерби с Левски, което ще се проведе след малко повече от една седмица. Какво подготвят "армейците"? Давал ли е Гриша Ганчев пари за хореографии?
 
 
Защо стадион "Българска армия" на някои мачове изглежда празен? Защо на гостуванията има повече фенове от домакинските двубои? Защо ЦСКА е най-посещаваният клуб през този сезон? 
 
Има ли вечно дерби? ЦСКА-София нов клуб, Литекс или ЦСКА е? Какво е казал Гриша Ганчев на феновете, след като е станал ясен размерът на дълговете? Обещавал ли е бизнесменът да плати дълговете на клуба? 


 
 Защо не е платена сумата за емблемата на ЦСКА? Възможно ли е някой да възкреси дружеството ПФК ЦСКА АД? Защо не са отишли на протест в Нион, след като бяха извадени от Лига Европа?
 
Павел Маринов и Филип Петрунов споделиха мнението си за предстоящата борба за президенстския пост в БФС, Александър Томов и ЦСКА 1948.

 
Организацията за дербито с Левски тече с пълна сила. Действаме по нашите си задачи, които сме си поставили - хореографии и т.н. Предстоят разговори за организиране на шествие, традиционните неща. Какво дерби е без хореографии, факли, пирошоу? Става един обикновен мач. 
 
Отказва ли сме от Гриша Ганчев да дава пари за хореографии. Той е предлагал помощ, ни ние сме отказвали. Не е работа на собственика да плаща хореографиите.
 
 
Публиката на ЦСКА през сезона:

 
По стадионите е видно, кой отбор е подържан. Фактите по билети и карти са такива, че мачовете на ЦСКА са най-посещавани. В София двубоите са наистина по-малко посещавани, макар и леко. Софийските зрители сме малко по-разглезени. Изкушенията за софиянци са много повече. 
 
Освен това на "Българска армия" се ходи в три сектора - "А", "В", "Г". Разпиляваме се и се създава илюзия, че стадионът е празен. 
 
В провиницията цялата публика на ЦСКА е събрана в един сектор, което е много по-красиво. Борим се да напълним стадиона и в София, но с българското първенство е абсурдно. 
 
Икономическата ситуация в другите градове е различна. Хората от Варна, Русе и други градове нямат финансовата възможност да идват на всеки мач на ЦСКА. 
 
Ние сме се отдали на ЦСКА, въпреки че трябва да се прибираме посред нощ след някое гостуване. Заради любовта си към ЦСКА, сме лишили семейството си от време, средства и т.н. Не можем да се сърдим на хората, които не могат да дойдат поради финансови причини", сподели Маринов.
 
"Феновете на ЦСКА от София могат да са на мач на "Армията" през една - две седмици, докато във Варна или Велико Търново имаш една възможност. В Търново и Варна беше празник за хората", допълни Петрунов.
 

Има ли вечно дерби? ЦСКА-София нов клуб ли е, Литекс или ЦСКА?

 
"Защо левскарите пеят против ЦСКА, ако не ни признават? Шизофрения ли има? Като има ново юридическо лице, тълкуваният стават много трудни и не са в нашата компетенция, тъй като ние сме фенове. Видяхте къде са хората. Футболът е за хората. 
 
В 99% от феновете на ЦСКА не знаят през колко юридически преимунивания е минал клубът от създаването му. Такива примери има в почти цяла Европа. В нашето първенство това са няколко - Берое, Велбъжд, Лудогорец. Кредиторите не са потопени от самия клуб, а от управата. 
 
Къде е тази управа и ще понесат ли отговорност? Защо аз като данъкоплатец, с моите пари се плащат консумативите за "Герена"? 
 
"Имало е и фалит през 1999 г., който Вальо Михов разкри в студиото на LIVESPORT.BG. Той е станал по времето на Васил Божков, сподели Петрунов.
 
 
Гриша Ганчев:

 
"Гриша Ганчев не ни е обещавал, че като дойде ще изплати дълговете на ЦСКА. Когато официално излязоха дълговете на клуба, той каза "Аз това няма как да го плащам. Моят вариант за действие е чрез новото юридическо лице". 
 
Ние феновете, които сме зад този проект, преценихме, че няма как ЦСКА да спре да съществува. Преди две години реалната обстановка бе друга, тогава е имало вариант за спасение. Тогава бяха 20 млн. лв. официални и още толкова чакаха. 
 
Във времето вариантите са се променяли и отпадали и в онзи момент това е бил единственият начин клубът да продължи да съществува. Не може да оставим ЦСКА да умре. 
 
Планът на Васил Божков за спасението на клуба бе създаден така, че да бъде отхвърлен от съда. Най-титулуваният клуб в България е ЦСКА", каза Маринов.
 
 
Емблемата на ЦСКА и търга за базите

 
"Аз не съм от юридическото лице "Ред Енимълс", което купи емблемата. Към момента не е платено, защото има обжалване от няколко кредитори. Парите са от Гриша Ганчев, докато на другите кандидати не знаем от къде са. Така е решила управата. Ние сме интелигетни хора. 
 
Всички искаме ЦСКА да получи търга на базите. ЦСКА 1948 са създадени да пречат, а не да градят. Всеки може да го тълкува както си иска. Те ако искаха да градят нов клуб, защо им трябваше да го кръщават ЦСКА. 
 
При тях ходят 50 човека - роднини и познати. Те генерират омраза с това свое действие. Невъзможно е някой да възкреси дружеството ПФК ЦСКА АД", заяви Маринов.
 
 
Александър Томов:
 
"Доказаната му вина за отнетия ни евролиценз през 2008 г. изплува много късно. Той направи екип, който "червените" фенове боготоворяха и си изигра много добре картите. Никой няма против Стойчо Младенов и другите. Другият му силен ход бе сделката с "Титан", които бяха нежелани тогава на "Армията". Бяха замазани очите на феновете, излъга хората. Той много добре умее да омайва хората. Всеки бърка.", споделиха Петрунов и Маринов.
 
Надпреварата за президенсткия пост в БФС:

 
"Официално няма кандидатура на Наско Сираков и Любо Пенев. Вълка обаче вече захапа Кирчо. Домусчиев да не се страхува, че при избора на Любо или Наско ще се спрат съдийските назначения. Ние виждаме на терена как съдиите действат на терена срещу ЦСКА. Няма футболен град, който не въстанал срещу БФС. Те ще ни казват какво пеем и ако не ни харесват ще ни глобяват. Ако има брутални цинизми към определена лично има си съд. Това управление на БФС е "тотално безмозъчно". Към днешната дата те са малоумници. 
 
 
Шайката смачква Гриша Ганчев, Наско Сираков. Това БФС в момента и неговият шеф са защитавани от Кирил Домусчиев. Боби Михайлов освен на Лудогорец на друг клубен отбор не ходи".
 

Решението на УЕФА за изваждане от евротурнирите
 
Те ни извадиха три минути преди жребия, къде ще ходим да протестираме, пред кого. За събитията относно кога наши фенове са замеряли рейса играчите, значи не е било там мястото им.
 
 
Към тази дата те не са били юноши на ЦСКА. За един клуб има три важни аргумента - публика, стадион и визия (емблема).
 

LIVESPORT.BG

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки