Равносметката на Гришо: Годината е много добра за мен (ВИДЕО)

„Класирането за Лондон е важно, но не ми е фикс идея”, казва първата ни ракета

Равносметката на Гришо: Годината е много добра за мен (ВИДЕО)

Григор Димитров заяви, че мечтае за класиране на финалния за годината турнир "Мастърс" в Лондон, но това не му е фикс идея.

На среща с медиите преди старта на участието на турнира в Стокхолм, в чиято схема е поставен под номер 1, българинът беше категоричен, че е извел много позитиви от настоящия успешен сезон.

"Да се класирам за турнира в Лондон е важно за мен, но не е фикс идея. Гледам върху по-голямата картина, върху представянето ми генерално. Искам да участвам там, бях много близо на няколко пъти, а сега съм още по-близо, желая го наистина. Ако не стане, няма да правя трагедии, а ще се насладя на почивка", каза Димитров.

"Мисля, че годината е много добра за мен, постигнах някои много добри резултати, мога да извадя много позитиви за себе си, но и научих доста уроци. Все пак годината не е свършила, аз гледам към следващите три-четири седмици, които са доста важни за мен и се надявам на добро представяне", добави още той.

На последния си турнир в Шанхай, Димитров отпадна на четвъртфинал от световния номер 1 Рафаел Надал. Това беше негова трета загуба от испанеца в рамките на сезона.

"За да победиш Рафа, трябва да го надиграеш, но не е толкова просто. Той е много опитен, а в решителните моменти аз просто не спечелих достатъчно точки. Не помня всички точки, които съм загубил от него, невъзможно е, но не мисля, че имам какво толкова да променям в играта си. Просто става въпрос за взимане на решения във важните моменти. Срещу най-добрите тенисисти в света това е разликата, решителните точки", каза Димитров, цитиран от bTV.

Той ще започне участие в надпреварата в Стокхолм от втори кръг, като негов съперник ще бъде французинът Пиер-Юг Ербер и опасният полски квалификант Йежи Янович.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки