Столът на Монтела започва да се клати все по-силно след нова мъка в "червено-черно" (СНИМКИ)

"Росонерите" завършиха наравно с АЕК на "Сан Сиро"

Столът на Монтела започва да се клати все по-силно след нова мъка в "червено-черно" (СНИМКИ)

Кризата в Милан се задълбочава все повече, след като днес "росонерите" не успяха да победят АЕК Атина на "Сан Сиро". Двата тима завършиха наравно (0:0), а това до известна степен може да реши съдбата на старши треньора на италианците Винченцо Монтела. 

Още в самото начало на срещата отборът на АЕК показа, че ще разчита на контраатаката, оформяйки истински защитен вал пред вратата на своя вратар Анестис. „Росонерите“ опитваха с центрирания да затруднят своя противник, като първия удар по посока вратата на гостите бе в 25-та минута, дело на Локатели, който обаче излезе в аут. Минути след това Кутроне опита удар с глава от малкото наказателно поле, но твърде слаб. 

Последва бърза атака на АЕК след грешка при изнасянето на Матео Мусакио, който подцени ситуацията. Андре Симоеш отне на бранителят и стреля от малък ъгъл към вратата на Дунарума, но топката премина се търкулна по голлинията, но не влезе в мрежата. 
 
Близо четиридесет минути от началото на първото полувреме Милан все още не стигаше до сериозно голово положение, въпреки че владееше топката значително по-дълго от гръцкия си съперник. Момчетата на Винченцо Монтела срещаха истинска стена пред себе си и не успяваха да сътворят нещо интересно. Контраатаките на АЕК се оказаха доста опасни, като в 40-та минута Дунарума трябваше да се намесва, за да предотврати сигурен гол. 
 
В 43-та минута Сусо пусна пас в коридор към Патрик Кутроне, който изпревари Бакакис, но стреля слабо по земя в ръцете на Янис Анестис. Секунди преди края на първата част Кутроне подаде към Андре Силва, който се освободи от опеката на своя пазач и стреля силно към вратата. Бакакис обаче самоотвержено се хвърли на шпагат пред пътя на топката и блокира ударът на португалеца. 
 
Втората част започна спокойно, като положения и пред двете врати липсваха. Първият опит за удар бе на Лопеш от състава на АЕК, но топката излезе в аут. В 53-та минута Локатели отправи истински снаряд към Янис Анестис, който не рискува и изби топката в ъглов удар. 
 
Милан определено вдигна оборотите и достигна до нова добра възможност след добра триходова акция между Локатели, Андре Силва и Чаханоглу. Последния получи кълбото на дъгата на наказателното поле и стреля вдясно силно, но вратарят на гостите плонжира и изби.
 
Мигновено след това Кутроне с глава не успя да насочи топката във вратата на Анестис.
 
Винченцо Монтела опита да освежи атаката на Милан, вкарвайки в игра Никола Калинич, който замени Андре Силва. Хърватският нападател имаше близо половин час, за да помогне на своя тим да вземе трите точки.
 
Отново Янестис трябваше да се намесва с 69-та минута, за да предотврати сигурен гол. Патрик Кутроне бе изведен от Калинич сам срещу гръцкия страж, но не показа нужната хладнокръвност и стреля право в стража на АЕК.
 
В 80-та минута Милан изпусна най-чистото си голово положение, след като Сусо не успя да преодолее Анестис. Испанецът осъществи страхотен профил по дясното крило и навлезе в наказателното поле на гърците, след което опита да копне топката над плонжиралия страж, който обаче с върха  на ръкавиците си изби.
 
Малко по-късно Дунарума трябваше да се намесва след силен удар от фаул на Бакасетас. 
 
В заключителните минути на срещата Милан бе по-дейният отбор и поглеждаше по-сериозно към вратата на съперника в търсене на трите точки, но така и не успяха да отбележат нужния гол. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки