Италиански ребус от Левски за Лудогорец днес

Шампионите приемат „сините” в Разград за дербито на кръга

Италиански ребус от Левски за Лудогорец днес

Днес Лудогорец приема Левски в Разград в най-напечения сблъсък от кръга.

Домакините са лидери в класирането и имат аванс от 8 точки пред сините.

И при успех те на практика ще откажат столичани от мераците им за първото място.

Точно срещу Лудогорец тимът от „Герена" ще трябва да подплати големите си претенции. Преди повече от месец и половина съперниците мериха сили в столицата. Тогава победител не бе излъчен, въпреки че разградчани дълго време бяха с човек повече. Онова нулево равенство дойде, след като Димитър Димитров и Делио Роси бяха работили твърде малко с отборите си.

Сега те познават съставите си в детайли. Затова и от този мач се очаква много повече. В него тези, които нямат право на грешка, са гостите.

Под ръководството на Херо разградчани летят. В изминалите 17 двубоя във всички турнири (16 от които при специалиста и един при временния наставник Петко Петков) отборът не познава загубата. Победите (включително елиминацията на Берое с дузпи за купата) са точно 9 поред...

В тези срещи Лудогорец показа, че може да е като хамелеон - отборът успешно използваше различни тактически постройки, като с всяка от тях постигаше целта си. Срещу Левски се очаква Димитров да заложи на добре познатото 4-2-3-1. Той вече загатна каква единайсеторка ще използва - запази гласените за титуляри в двубоя срещу Берое за купата. Очаква се на вратата да е Браун, а пред него в защита да действат Сисиньо, Моци, Пластун и Натанаел.

В халфовата линия ще си партнират Дяков и Анисе, а играта ще връзва Марселиньо. По крилата ще са намиращият с в силна форма Джоди Лукоки и Вандерсон, който често наказва сините. На върха на атаката ще е румънецът Кешеру. Румънецът, чийто договор изтича през лятото, е желан от Левски.

Делио Роси все още не е записал престижна победа срещу силен отбор у нас - стигна до равенства с Лудогорец и ЦСКА. Това ще е третият му опит да го стори. Италианецът вече е критикуван за определено дефанзивната си тактика. Роси доказа, че е доста консервативен и няма намерение да смени подхода си. Така че в Разград сините отново ще действат изчаквателно и ще дебнат я за контра, я за статично положение.

В Левски има само един проблем - контузията на Иван Горанов. Левият бек не бе възстановен и отпадна от групата за мача.

Неговото място ще бъде заето от Мики Орачев. Това със сигурност притеснява италианеца, защото младежкият национал не е много стабилен в дефанзивен план, а ще трябва да се правя с набезите на Лукоки и Вандерсон. В отбрана пред вратаря Митрев ще действат Цветкович, Яблонски и Ейолфсон. За средата на терена Роси има леки колебания, но се очаква до Жорди Гомес да застане Панайотов вместо Белмонт.

В предни позиции Левски е много зависим от Габриел Обертан. В опит да направи така, че отборът да е малко по-разнообразен, почти сигурно Роси ще заложи на Кабрал вместо на Вутов по десния фланг. Вляво ще е Прохазка, а на върха на атаката - Серджиу Буш. 

С италианския ребус, който ще трябва да решава, Лудогорец започва серията от трудни и решаващи мачове. Тя продължава с домакинство на Брага в Лига Европа (2 ноември, четвъртък) и мач срещу ЦСКА в Разград (5 ноември, неделя). Точно тези 3 двубоя могат да направят така, че Херо и възпитаниците му да получат отличен още преди настъпването на декември. С победи те могат да се откъснат от съперниците си за титлата у нас и да си гарантират участие в Лига Европа напролет. Но дотогава има време - на дневен ред е Левски.

Мачът Лудогорец – Левски стартира в 18:15 часа и е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки