"Експрес" Лудогорец подмина Левски като малка гара (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мечтите за титла на "сините" се изпаряват, изостават на 11 точки

"Експрес" Лудогорец подмина Левски като малка гара (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец победи с 2:0 Левски у дома и на практика сложи край на "сините" мечти за титла. Разликата между двата тима вече е 11 точки.
 
Шампионите стигнаха лесно до успеха. След второто попадение намалиха оборотите, а треньорът димитър Димитров - Херо дори си позволи да извади от игра ключови фигури като Марселиньо и Мисиджан, за да ги запази за предстоящия мач с Брага от Лига Европа.   
 
Наставникът на "сините" Делио Роси пък има доста върху какво да помисли. След няколко измъчени победи с по 1:0 и хикс във Вечното дерби, на "Герена" се размечтаха дори за първото място. Видя се обаче, че Левски е много далеч от там. А включването на Мики Орачев и експеримента с Ивайло Найденов след почивката се оказаха пълен провал.
 
 
Първото полувреме започна с натиск на Лудогорец. След няколко неуспешни центрирания пред вратата на Божидар Митрев, домакините все пак стигнаха до попадение. В 11-ата минута  бърза контра на шампионите беше завършена перфектно от Върджил Мисиджан. Холандецът нагласи топката на десния си крак и я оплете в далечния ъгъл на "синята" врата. 
 
В 20-ата минута Левски можеше да изравни. Обертан влезе на скорост в наказателното поле на домакините, върна към Серджиу Буш, който обаче стреля покрай вратата. Малко след това Обертан опита за изненада вратаря на домакините с далечен удар, но Ренан спаси.
 
На свой ред Лудогорец беше много близо до втори гол в 28-ата минута. Вандерсон центрира, Лукоки стреля от въздуха, но топката се отби в тялото на Цветкович и излезе в корнер.
 
В 31-ата минута шампионите стигнаха до втори гол, който обаче правилно беше отменен. При поредната бърза контра, Вандерсон центрира, Митрев боксира, а топката се върна в Игор Пластун, който я прати в мрежата. Защитникът на Лудогорец обаче беше в засада, което ясно се вижда от повторенията. 
 
Треньорът Димитър Димитров обаче се нахвърли върху страничния рефер и Волен Чинков го прати на трибуните.
 
В 39-ата минута удар на Натанаел стреля от ъгъла на наказателното поле е пресечен от Ейолфсон, който с глава чисти в корнер.
 
В самия край на първата част Буш за втори път пропусна добър шанс за "сините". Той получи подаване от Обертан и реши да играе сам, стигна до границата на наказателното поле, но ударът му мина над вратата.
 
 
През втората част нищо не се промени. В 53-ата минута Лудогорец стигна до нова възможност за гол. Мисиджан центрира от аутлинията, Вандерсон стреля с глава, но топката среща тялото на Ивайло Найденов и излезе в корнер. 
 
В 59- ата минута обаче неизбежното се случи. Вандерсон се разписа  за 2:0. Лукоки елиминира Найденов, като прокара топката между краката му и подаде към Вандерсон, който не пропусна на празна врата.
 
За цяло полувреме "сините" по никакъв начин не застрашиха вратата на домакините. 
 
В 87-ата минута Вандерсон беше близо за втори път да се разпише. Яцек Горалски му хвърли перфектен пас, който го изведе сам срещу Митрев, но ударът на бразилеца мина покрай вратата.
 
УДАР ЗА ФЕНОВЕТЕ: Полицията забрани хореографиите на ЦСКА - Левски

Забранени са и обикновените транспаранти, надписани от феновете с боя

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки