Тотнъм направи кошмарна първата визита на Реал на "Уембли" (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Шпорите" разбиха с 3:1 европейския клубен шампион

Тотнъм направи кошмарна първата визита на Реал на "Уембли" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Toтнъм победи с категоричното 3:1 европейският клубен шампион Реал Мадрид в мач от 4 кръг от групите на Шампионската лига. Лондончани надиграха по категоричен начин тима на Зинедин Зидан и победата им можеше да бъде далеч по-категорична. В герой за "шпорите" се превърна Деле Али, който се отчете с два гола. 

Първото полувреме в Лондон започна вихрено, като и двата отбора не се страхуваха да развиват бързи атаки. Определено Тотнъм показваше по-сериозна мотивация за гол и на няколко пъти защитата на Реал Мадрид трябваше да се намесва в сложни ситуации. Атаките на „шпорите“ пък оставят пространства за Роналдо и компания, които правеха бързи контраатаки във всяка отдала се възможност.

В 24-та минута Маурисио Почетино трябваше да направи принудителна смяна, след като Алдервейрелд получи контузия и на негово място в игра се появи Муса Сисоко.

Така се стигна до 27-та минута, когато Трипиер беше намерен с пас зад защитата отдясно на наказателното поле и с остро центриране по земя намери Деле Али пред голлинията, където халфът не сбърка да прати топката в мрежата. При повторенията обаче останаха съмнения, че бекът на домакините се е намирал в засада преди асистенцията си.

След гола Реал Мадрид се опита да вдигне оборотите и на няколко пъти Роналдо застраши Лорис, но французинът се намеси стабилно при всяка една ситуация.

В 53-та минута Реал получи страхотен шанс да изравни, след като Марсело бе намерен с перфектен пас отляво и напредна към наказателното поле, но закъсня с паса си към непокрития Кристиано Роналдо и защитата в бяло се справи с опасността.

Две минути по-късно Деле Али за втори път прати Реал в нокдаун. Халфът пое топката преди наказателното поле, финтира на два пъти Казамиро, а ударът му към вратата рикошира в крака на Серхио Рамос и излъга Кико Касия.

В 62-та минута се разрази невероятен хаос пред вратата на Тотнъм, където Роналдо на два пъти и Рамос не успяха от непосредствена близост да намалят резултата. Три минути по-късно „шпорите“ направиха показно на контраатака като Деле Али изведе с хубав пас Кейн, нападателят овладя бързо и пусна извеждащо подаване към навлизащия на скорост Ериксен, който пък без проблем преодоля Касия, излязъл сам срещу него.

В 80-та минута европейският шампион все пак отбеляза почетно попадение чрез Роналдо. Португалецът получи пас от Марсело отляво и почти от точката на дузпата безпроблемно реализира. Така Тотнъм вече е сигурен участник в елиминациите на Шампионската лига, след като оглави групата си с 10 точки, а Реал са вече втори със 7. 

В другия мач от групата Борусия Дортмунд не успя да победи АПОЕЛ Никозия и направи задачата си за класиране на 1/8-финалите много трудна. Жълто-черните бяха определено по-добрият отбор на "Сигнал Идуна Парк" и въпреки че откриха резултата в 29-та минута чрез Рафаел Герейро, германците не успяха да увеличат аванса си, за да подсигурят победата. 

Така в 51-та минута Микаел Поте върна равенството на таблото и позволи на кипърския шампион да се затвори в половината си, което се оказа печелившо за тях и АПОЕЛ си тръгна с точка от Дортмунд. 




ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки