Ботев ще прави нова крачка към Топ 3

Имаме да им връщаме, мачът е стратегически, закани се босът на Славия Венци Стефанов

Ботев ще прави нова крачка към Топ 3
Ботев Пловдив приема днес Славия (17:30 часа) с амбицията да продължи отличното си представяне през тази есен. Канарчетата не познават вкуса на поражението у дома в Първа лига от 78 дни.
 
За последно те паднаха в Коматево на 18 август -1:2 от Черно море. Слабото начало на сезона вече е в миналото и жълто-черните вече мечтаят за призовата тройка. При победа над Славия поне за 24 часа Ботев ще изпревари Левски, който утре приема Локомотив Пд. Дори и при равен, пловдивчани ще излязат трети заради победата над сините с 2:1 на 19 септември.
 
Тя пък сложи началото на поредица от 4 успеха в Коматево. Така Ботев подгони свое постижение от 2013 година, когато постигна 7 поредни победи у дома в шампионата. Канарчетата записаха 5 успеха и едно равенство в последните си 6 мача, което се явява и най-силното представяне на тима от времето на Мъри Стоилов.
 
За последно жълто-черните паднаха преди 47 дни - 1:2 от Лудогорец в Разград на 18 септември, като през това време стигнаха до четвърт финалите на Купата, макар и след драма в продълженията срещу Царско село.
 
Интересен факт е, че канарчетата не се разписаха само в един от последните си 13 мача в Първа лига - загубата с 0:1 от Пирин Бл у дома на старта. Нападението на Ботев е третото най-добро у нас, след това на Лудогорец и ЦСКА. 14 от 26-те попадения от началото на сезона бяха отбелязани в Коматево. Жълто-черните са единственият отбор, който няма равенство на свой терен.
 
В Славия обаче са амбицирани да спрат възхода на пловдивчани и да си върнат за домакинската загуба с 2:3 в началото на кампанията в "Овча купел". В последния кръг столичани паднаха от ЦСКА на "Армията", но след известно колебание, в края на август и началото на септември, стабилизираха представянето си.
 
"Дано съдията Ивайло Стоянов да се справи с мача. Имаме да им връщаме на Ботев и се надявам да успеем да ги бием. Мачът е стратегически за атаката на първата шестица", коментира президентът на Славия Венцеслав Стефанов. При победа днес белите ще се доближат само на 2 точки от шестия - Черно море.

 

Етър отрече за преговори с нови собственици

Вижте какво съобщиха от Велико Търново

Черно море няма шансове на Герена

Вижте подробности

Официално: Ботев (Пловдив) се раздели с директор

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Малшанс: България загуби с дузпи финала в Лига на нациите

Националният ни отбор по мини футбол остана на косъм от първия си голям трофей

Бройката на чужденците в елита остава същата

Клубовете са се обединили около идеята, че сегашните правила работят

Караманджуков: Ние и още 4 клуба бяхме за намаляване на отборите в efbet Лига

Спортният директор на Лудогорец коментира срещата в централата на БФС

След срещата в БФС: Efbet лига остава с 16 отбора

Това заяви Филип Филипов в Бояна

Гражданският съвет, отговорен за "Колежа" иска преработка на проекта

Целта е стадионът да покрие категория 4 на УЕФА

ЦСКА остана без Каранга и Матей за Лудогорец

Най-вероятно Тобиас Хайнц ще води атаката на "армейците"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки