Българка е №1 на блок в Шампионската лига

Още няколко волейболистки на Марица са в топ 3 на различни класации

Българка е №1 на блок в Шампионската лига
Центърът на Марица (Пловдив) Нася Димитрова води в индивидуалната класация за най-резултатен блокировач досега в Шампионската лига.
 
В четирите изиграни мача тя е отбелязала общо 14 точки от блокада, повече от всеки друг в участващите отбори. На второ място с 12 точкови блокади е Магдалена Хаврила от полския Девелопрес Скайрес (Жешув). В топ 10 на тази ранглиста личи и името на още една маричанка - Таня Петкова, която е на осма позиция с 9 точкови блокади. 
 
Друга волейболистка на пловдивчанки - Кремена Каменова пък е на престижното второ място в две индивидуални подреждания – при реализаторите и при нападателите. С 80 отбелязани дотук точки, Каменова отстъпва само на Иза Млакар от словенския Нова КБМ Браник (Марибор), която е с 95. В същата класация Нася Димитрова и Таня Петкова са на шесто и седмо място, съответно с 57 и с 54 точки.
 
В ранглистата за най-добър нападател Млакар води с 81 успешни атаки, следвана от Каменова с 69. Петкова и Димитрова и тук са в топ 10, съответно на седмо място с 43 точки в нападение и на осмо с 41. 
 
С два аса и нула направени грешки при 15 изпълнени сервиса, капитанката на Марица Радосвета Тенева е втора по ефективност на началния удар, след Кимбърли Хил от италианския Имоко Волей (Конеляно).
 
Ивелина Монова пък е трета по ефективност на посрещането и четвърта по процент перфектно посрещане, а Лора Китипова е трета сред разпределителките.
 
В същото време една от най-популярните специализирани медии за волейбол в света - WorldofVolley.com написа страхотен материал за успеха на волейболистките на Иван Петков срещу Енисей (Красноярск).
 
 
“Един от най-големите обрати някога в Шампионската лига” – така озаглави материала си сайтът.
 
“Невъзможно е просто една дума – това доказа българският тим Марица (Пловдив)”, пък е подзаглавието на статията, разказваща за подвига на жълто-сините в Русия, където те по особено драматичен начин отстраниха местния Енисей (Красноярск) по пътя към груповата фаза в Шампионската лига на Европа.
 
“Въпреки че загуби у дома с 2:3 и въпреки че губеше с два гейма в Русия, Марица не искаше да се предаде. Това просто беше тяхната вечер – нищо не можеше да ги спре. Марица спечели златния гейм и даде на привържениците си огромен повод да празнуват”, гласи още материалът.

 

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки