Руска легенда: ЦСКА е най-титулуваният отбор в България

Белогорие няма да пести сили в София, категоричен е Сергей Тетюхин

Руска легенда: ЦСКА е най-титулуваният отбор в България
На 7 декември в София ще гостува един от най-силните европейски клубни отбори по волейбол. Белогорие (Белгород) пристига у нас за мач с ЦСКА от 1/16-финалите в турнира за Купата на ЦЕВ. Срещата ще е в зала „Универсиада” от 19:00 ч. Седмица преди двубоя CSKAVOLLEY.ORG се свърза с легендата на руския волейбол Сергей Тетюхин, които сподели своите очаквания за срещата. 42-годишният Тетюхин е олимпийски шампион от Игрите в Лондон 2012, има сребърен и два бронзови медала от Олимпийски игри. Участник на 6 Олимпиади. 4 пъти е печелил Шампионската лига с клубните си отбори. 10-кратен шампион на Русия. В дългогодишната си кариера печели още много трофеи и индивидуални награди.
 
- Г-н Тетюхин, предстои мач между ЦСКА и Белогорие. Какво знаете за българския тим?
 
- Знам, че това е най-известният и най-титулуваният отбор в България. Познавам ЦСКА като име. Но не знам много за настоящия състав на ЦСКА. Все още не сме ги гледали и не сме се подготвяли конкретно за този мач в София.
 
- Разбрахме, че Белогорие ще пристигне в България в пълен състав. Вие ще играете ли срещу ЦСКА?
 
- Това, разбира се, ще го реши треньорът. Аз се чувствам добре и искам да играя. Ако зависи от мен, аз ще бъда на полето.
 
- Казахте, че не познавате играчите на ЦСКА. В българския отбор играе Ивайло Стефанов, който е на 44 години и е може би най-възрастният професионален волейболист в света. Как приемате този факт?
 
- Ще ми бъде много, много интересно да се изправя срещу него. Аз съм на 42 години. Зрителите ще видят двама играчи с много голям опит.
 
- Възможно ли е Белогорие да се опита да спести сили срещу ЦСКА, с оглед на тежката програма, която има отборът? Предстои ви да играете Купа на Русия, мач в България и след това гостуване във вътрешното първенство.
 
- Не, няма да пестим сили, ще играем на 100 процента. Няма да има отпускане, в това може да сте сигурни. Треньорът ни няма да позволи да подходим по друг начин в този мач.
 
- Какво бихте казали на феновете на волейбола в България?
 
- Знам, че има много хора в България, които обичат волейбола. Поздравявам ги. Каня ги на мача с ЦСКА. Смятам, че ще се получи хубав двубой. Нека да дойдат и да видят сблъсъка между двама много опитни играчи. За мен ще е любопитно, ще видя как ще изглеждам след две години, когато и аз ще стана на 44.
 
- Преди ден бе изтеглен жребият за световното първенство през 2018 година. Русия е в група със САЩ, Сърбия, Австралия, Тунис и Камерун. Вие дълги години бяхте част от националния отбор на Русия. Как бихте коментирали жребия?
 
- Мога да прогнозирам, че Русия, Сърбия и САЩ ще бъдат на първите места в групата. Това са отбори, които са на почти едно и също ниво. Това е световно първенство и със сигурност ще бъде интересно.

 

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки