Треньорът на Базел: Прогресът ни е невероятен

Швейцарците победиха Бенфика и са на осминафинал в ШЛ

Треньорът на Базел: Прогресът ни е невероятен

 Нашият прогрес в последните 2-3 месеца е наистина невероятен! Стигнахме до тук от един дълъг път, доволен е треньорът на Базел Рафаел Вики след снощната победа с 2:0 над Бенфика като гост в Шампионската лига.

Головете вчера вкараха норвежкият нападател Мохамед Елюнуси и Михаел Ланг, който се разписа още във 2-ата минута на първия мач между тези два състава, завършил 5:0.

Да завършим с 12 точки в група в Шампионската лига е нещо наистина невероятно, доволен е бившият защитник, който пое отбора през юни от Урс Фишер. Тимът завърши на 2-о място в група А, само на 3 точки от безспорния фаворит Манчестър Юнайтед, който спечели последната си среща с 2:1 срещу ЦСКА (Москва).
 
Като първа стъпка в нашия отбор класирането за елиминациите е много добър резултат, но ние няма да се откажем от по-нататъшен прогрес, ако ни се отдаде такава възможност, доволен е швейцарецът.
 
От друга страна Бенфика приключва кампанията си без никакви точки и на последното 4-о място, което е доста разочароващо предвид очакванията за равностойна битка поне за втората квота.
 
"Ние се постарахме да не изглеждаме като поддържаща група на класирането на Базел, но платихме цената на грешките си, заяви треньорът на португалците Руи Витория. "Винаги изхождаме от идеята да се представим добре, но през този сезон ние попаднахме в много негативна серия. Трябва да излезем от ситуацията, която не е нормална предвид участието ни в Шампионската лига. Не спечелихме нищо и сме много тъжни от това.
Тимът не изглеждаше да се е предал предварително, въпреки дадената почивка на няколко от титулярните състезатели. И след като допусна ранен гол, упражни натиск с цел да стигне поне до равенство. Но гостите създаваха по-добрите голови ситуации на контраатаки и една от тези беше завършена успешно с попадение на Димитри Оберлен. Така Базел се класира за втората фаза в Шампионската лига за първи път от сезон 2014/2015.
 
Борусия (Дортмунд) с най-доброто срещу ПСЖ

Реваншът е във вторник вечер

Луис Енрике обеща празник на феновете

Преди, по време и след реванша на ПСЖ с Борусия (Дортмунд)

Тежък удар за Франция и ПСЖ

Люка Ернандес със скъсани връзки, пропуска Евро 2024

Дортмунд намери цаката на Мбапе и мечтае за финал (ВИДЕО)

Фюлкруг носи успех на германците над ПСЖ в полуфинала

Ас на Байерн: Знаем, че можем да успеем!

"Реал има изключителни футболисти"

Родриго и Чуамени се заканиха на Байерн

Вижте какво заявиха двама от титулярите на Реал в Мюнхен

Мусиала: За тези мачове мечтае всяко дете

"Феновете, атмосферата - беше наистина приятно да се играе"

Кейн: Трябва да намерим начин да си свършим работата

„Всичко, за което се борим тази година, е трофеят от Шампионска лига“

Анчелоти: Резултатът е добър, феновете ще ни помогнат в Мадрид

„Трябва да дадем всичко от себе си, за да достигнем финала“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки