Петър Курдов: Прохазка тича с рибарски ботуши, Орачев не става и за Трета лига

В момента не припознавам никой като левскар, допълни спецът

Петър Курдов: Прохазка тича с рибарски ботуши, Орачев не става и за Трета лига
Няколко легенди на Левски сподели мнението си по важни въпроси за клуба, стоящи на дневен ред. Те дадоха своите прогнози и за предстоящия двубой за купата на България на „сините” срещу Дунав. Коментарите бяха дадени за „Тема спорт”. Поредният специалист, изказал се за отбора - Петър Курдов, разкритикува част от играчите. 
 
- Защо Левски не успя да победи Славия?
 
- Няма какво да се коментира равенството със Славия. Лошо впечатление ми направи изказването на Делио Роси след мача, че нека някои си коментират, а той щял да си гледа неговата работа. Нямам нищо против това, но започна вече да намирисва. Коментарът след двубоя на Вили Вуцов бе много краен, но истински. Вече няма как да се спестяват критиките към отбора. Това са възможностите на футболистите.
 
- Каква е оценката за представянето на Делио Роси и отбора през първия полусезон?
 
- В отбора имам няколко любимци. Един от тях е Мики ОрачеВ - футболист, който трудно ще подпише и с отбор от Трета лига. Мога да добавя Роман Прохазка, когото го чакат да снесе златното яйце. В Левски не виждат ли, че той тича с рибарски ботуши по терена? Също така Габриел Обертан има около 1200-1400 метра пробягани на мач. Да не говорим за спринт, има си едно темпо, в което играе. Изобщо не помага в защита, а се придвижва на близко разстояние. В нападение също е много зле положението. Жуниор Мапуку влиза в игра и застава на левия фланг, което мен ме вбесява. Дано италианският специалист да изкара Левски на друго ниво. Той показа, че за него най-важен е мачът за Купата в петък. Оценката за представянето я дават хората по трибуните. Красноречива е малката посещаемост.
 
- Ще успее ли Левски да преодолее Дунав за Купата на България?
 
- В момента Дунав не са в добра форма. Русенци са абсолютно преодолим отбор. И преди съм казвал, че турнирните мачове се играят по различен начин. Тук става въпрос за надхитряване. В подобен мач целта оправдава средствата и Левски може да си позволи не толкова красива игра. Важно е сините да се класират за следващата фаза.
 
- Какво очаквате от работата на Асен Букарев на новата позиция в клуба?
 
- Асен Букарев е интелигентно момче. Но едва ли с неговия характер ще може да респектира футболистите и да ги поразбута. Искам да задам риторичен въпрос: Кой освободи Даниел Боримиров? Човек, който можеше да направи нещо, а оставиха едно младо момче да се бори. Не искам да омаловажавам качествата му. Но сега е на горещия стол и ще вади кестените. Съчувствах му след интервюто, което даде наскоро. Виждате една изява на Илияна Раева как вцепенява всичко. Права е, като казва, че Наско Сираков има място в Левски, както и хора, свързани с клуба, а не някакви пришълци. Това в момента не е Левски и никого не припознавам като левскар.

 

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки