Удинезе нокаутира Интер за първи път през сезона, шанс за Наполи и Юве (ВИДЕО)

"Нерадзурите" се издъниха на "Сан Сиро" и са напът да сдадат върха в Серия А

Удинезе нокаутира Интер за първи път през сезона, шанс за Наполи и Юве (ВИДЕО)

Лидерът в италианската Серия А Интер допусна шокираща загуба с 1:3 от Удинезе като домакин в мач от 17-ия кръг на Калчото. Нерадзурите за първи път през сезона загубиха мач и това дава шанс на преследвачите им Наполи и Ювентус да се изкачат на първата позиция. Неаполитанците имат тази възможност още тази вечер ако не загубят от Торино като гости. 

Миланският гранд пък явно влиза в мини криза, след като трети пореден мач не впечатлява с игра след 0:0 като гост на Ювентус и нулево равенство за 120 минути срещу третодивизионния Порденоне за Купата. 

Срещата започна доста активно за Интер и след 7-та минута Антонио Кандрева и Перишич на два пъти стреляха много опасно, но стражът на гостите се справи. В 14-та минута обаче Давиде Сантон направи груба грешка на десния фланг, която позволи на Видмер да овладее топката, той проби в наказателното поле и с остро центриране по земя намери Лазаня на метър от голлинията, което се оказа достатъчно за 0:1.

Радостта на „зебрите“ трая точно една минута, след като в ответната си атака Интер изравни след перфектно центриране на Кандрева и засечка от воле на Икарди. До края на полувремето нерадзурите бяха доминанти на терена, но така и не успяха да вкарат втори гол.

След почивката изненадващо Удинезе показа по-стойностна игра и в 60-та минута се стигна до игра с ръка на Сантон в наказателното поле след центриране. Главният съдия първоначално не беше сигурен, че топката не е излязла в аут преди това, но видеоповторение го убеди и той посочи бялата точка, от която Де Пол беше безпогрешен за 1:2.

В следващите минути Интер се втурна в атака, за да спасява поне точката, но в 77-та Антонин Барак засече перфектно центриране по земя отляво и отбеляза трети гол във вратата на Ханданович. До края на срещата Мауро Икарди претендира за дузпа срещу него в 84-та минута, но такава не бе отсъдена, а атаките на домакините не застрашиха сериозно отбраната в черно-бяло. 

Така интер остава с 40 точки, вторият Наполи е с една по-малко, а Ювентус е с 38. Удинезе пък се изкачи на 11-то място с 21 пункта. 

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

Гуардиола: Не отписвайте Ливърпул за титлата

Според мениджъра на Сити, мърсисайдци все още са в борбата

Юнайтед и Арсенал също са петите на Зиркзее

Нидерландският нападател направи фурор в Серия А този сезон

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки