ПОТВЪРДЕНО: Легендарни съдии пристигат в България догодина!

„Може би искат да проверят дали критиките, които се чуват за нашите съдии, са основателни”, каза шефът на реферите ни

ПОТВЪРДЕНО: Легендарни съдии пристигат в България догодина!

Съдийската комисия на УЕФА ще проведе своето редовно заседание в началото на 2018 година в България!

Новината съобщи лично шефът на родните арбитри Петър Петров.

На събранието ще присъстват всички съдийски инструктори на УЕФА, както и треньорите по физическа подготовка на съдиите във всяка централа от Европа.

Съвещанието ще се проведе от 26-и февруари до 4-и март и в него ще вземат участие имена като Хю Далас (Шотландия), Пиерлуиджи Колина (Италия), Роберто Розети (Италия), Клаус Бо Ларсен (Дания), Марк Бата (Франция) и др.

"Всяка година Съдийската комисия на УЕФА се събира в една страна в Европа и на съвещанията се дискутират новостите в съдийството. Защо сега са избрали София, не мога да кажа. Може би решението да бъде това събрание е доверието, което имат към президента на БФС Борислав Михайлов. Или пък искат да проверят дали критиките, които се чуват за нашите съдии, са основателни", обясни председателят на СК към БФС и добави, че назначението на Марк Бата като наблюдаващ съдиите в страната не е нещо ново или неприемливо, защото много реферски организации в Европа търсят помощ и подкрепа.

"Виждате, че Клаус Бо Ларсен и Хулемберг работиха пет години с турските съдии и ето Джунейт Чакър свири финали на Шампионска лига, Лига Европа, по европейски и световни първенства. В сравнение с други такива назначения във федерации в Европа, това на Марк Бата е много евтино. Докато другите са много по-скъпи. Такива хора има още в Украйна, където е Пиерлуиджи Колина, Хю Далас беше в Гърция и Кипър, Роберто Розети в Русия", разказа още Петров.

"Възможно е аз да бъда просто гост, ако ме поканят, а и ако не съм след това председател на Съдийската комисия. Нашата комисия приключва ангажимента си на 16-и февруари, когато е конгресът на централата. Но да знаете, че Петър Петров няма да влезе в друг екип, освен в този на Борислав Михайлов. Аз съм му безкрайно благодарен за доверието, което ми е гласувал в последните три години. За този период нито веднъж не съм имал натиск или обаждане от негова страна с каквото и да било съветване", добави Петров и припомни друг ангажимент на УЕФА към българското съдийство -европейската централа дава по 100 хиляди евро всяка година за развитието на съдийството.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки