Левски търси купувачи за трима

Митрев решава за „сините” след Нова година

Левски търси купувачи за трима

Левски е готов да се раздели с трима свои играчи при добри оферти.

Това са румънците Серджиу Буш и Нелуц Рошу, както и Жуниор Мапуку. Те бяха привлечени през лятото, но не оправдаха напълно доверието към тях.

Буш и Мапуку постоянно бяха въртени като титуляр и резерва.

Нещата се раздвижиха едва в последно време, когато Мапуку бе пуснат като крило. Рошу пък първо не бе във форма, а после се контузи. След това Делио Роси не му гласува достатъчно доверие.

За сега обаче оферти към тях липсват, както и към останалите футболисти на „сините". Изключение правят две имена - Яблонски, който почти сигурно ще си тръгне от Левски, въпреки че уж отрича това, както и Габриел Обертан. Французинът и на момента може да си намери отбор в Турция без проблем.

След Нова година ще стане ясно дали Божидар Митрев ще остане на „Герена" и през следващото първенство. Левски му е отправил предложение, но за сега двете страни не са си стиснали ръцете. „Преговорите продължават. Надяваме се, че след Нова година ще има благоприятни новини относно Митрев", коментираха от стадион „Георги Аспарухов" пред „Меридиан мач”.

Предложение е получил и Роман Прохазка, но той също не бърза да сложи подпис под него. На „Герена" има и други футболисти, чийто договори изтичат, но с тях предстои да се говори.

Такива са Васил Панайотов и Димитър Пиргов.

„Нямаме предложение до този момент. Чакаме. Но при всички случаи Димитър има договор с Левски и до лятото е негов футболист", обяви мениджърът на Пиргов Милко Бански.

Интерес към Пиргов има от Ботев. „Канарчетата" се надяват той да разтрогне със „сините" по Нова година и да го вземат без пари от тях, след като на няколко пъти се заговори, че Делио Роси не го иска в съблекалнята през пролетта. На „Герена" дори вече взеха един защитник - Аймен Белаид.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки