Невяна Владинова за NOVSPORT: Искам злато от световното в София

Приятелят й я глези със суши, страхува се единствено от самолети

Невяна Владинова за NOVSPORT: Искам злато от световното в София
Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика в индивидуалното Невяна Владинова е само на 23 г., но след отказването на златните момичета от ансамбъла, тя остана ветеранът в отбора. Кариерата й обаче продължава да върви нагоре и именно това кара Неви да продължава да гони мечтите си с хъс и постоянство и да не мисли за отказване. 2017 г. се превърна в най-добрата за гимнастичката, след като тя стига до първия си медал от световно първенство в края на август – бронз във финалите на топка. Няколко месеца по-рано пък Владинова грабна бронз на лента на шампионата на Европа, а заедно с Катрин Тасева и ансамбъла девойки се наредиха 3-и и в отборната надпревара. Тези и успехи, както и многото отличия от Световни купи, й донесоха преди няколко дни и приза Спортист №3 на България за 2017 г.
 
Това, което не успя да свърши през тази година, е по-скоро в личен план – така и не й остана време да организира сватбата си. Неви има сериозен приятел – счетоводителя и брейк танцьор Веселин Манолов, който вече даде пръстен на златното момиче и й предложи брак. Двамата живеят заедно от доста време, но грацията призна наскоро пред Novsport.com, че иска сама да се погрижи за своята сватба и тя да е перфектна, за което й трябва време. Сега, в края на най-успешния си сезон, Неви направи равносметка за изминалите 12 месеца и разкри амбициите си за следващата година. Тя издаде къде ще прекара предстоящите празници, кой ще приготви празничната вечеря, с какво я глези приятелят й Веско и още някои любопитни неща за себе си специално пред Novsport.com. 
 
 
- Каква година изпращаш?
 
- Изпращам една много успешна, много щастлива година за мен. Да се надявам новата да бъде още по-успешна, защото имаше какво още да направя и се надявам това да се случи именно през 2018 г.
 
- За какво съжаляваш?
 
- Ами аз си знам, треньорите също. Имаше състезания, в които можех да се представя по-добре, да заема по-предни позиции, да имам още повече медали, но всичко предстои. Взела съм си поука и се надявам догодина всичко да е много по-добре.
 
- Вие сте доказали, че сте мъжки момичета. Но от какво се страхува Невяна Владинова?
 
- Честно казано нямам никакви страхове, свързани с гимнастиката. Единственият ми проблем са самолетите и всичко друго, което върша на земята не ме плаши.
 
- Как преодоляваш този си страх с вашата натоварена програма и непрекъснатите полети?
 
- Най-често стискам ръката на госпожата (б.р. треньорката й Бранимира Маркова). Тя ме успокоява. Просто няма друго какво да направя. 
 
 
- Какви са целите ти за 2018 г.?
 
- Главно целта ми е световното първенство в София. Там трябва да съм в най-добрата си форма и да спечелим златен медал поне в отборното. В многобоя също искам да се кача на почетната стълбичка. 
 
- Идват много хубави празници. Как ще ги изкараш ти?
 
- За Коледа ще съм със семейството ми в Плевен. Имаме два дни почивка тогава. За Нова година още не съм решила къде ще празнувам, но най-вероятно ще е в София.
 
- Ти включваш ли се в приготовленията за Бъдни вечер или за останалите празници?
 
- За Бъдни вечер по-скоро не. За трапезата се грижат баба ми и майка ми, дори  моят приятел Веско. На мен не ми остава време или много рядко имам такова. Това е времето, в което предимно си почивам и ям (смее се). За Нова година обаче аз правя баницата с късметите. 
 
- Каза, че приятелят ти Веско готви? С какви ястия те глези в къщи?
 
- Между другото той готви много добре. Оставям на него да определя менюто, но всеки ден прави нещо различно и винаги е страшно вкусно. Единственото ми изискване е да готви здравословно – месо, зеленчуци. Прави и суши. Много добре му се получава.
 
 
- Преди два дни стана спортист №3 на България. Какво е тази награда за теб?
 
- Тя е много важна, много специална за мен. Това е поредната ми сбъдната мечта – да бъда в топ 10 на България, да не говорим за топ 3. Наистина съм много щастлива и развълнувана от това. 
 
- Имаше ли усещане, че може да си в десятката?
 
- Не се бях замисляла през годината и много се зарадвах, когато обявиха номинациите и аз бях там. Не мога да кажа, че очаквах да съм в топ 3 и за това много се зарадвах, като разбрах на кое място съм.

 

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки