Сензациите в пресата: 200 000 евро задържат Мапуку в Левски

Черно море маха Орлин Старокин

Сензациите в пресата: 200 000 евро задържат Мапуку в Левски
Най-интересното от българския печат днес, 6 януари:
 
„Тема спорт”: Кампос поиска Купата, преди да е подписал
Бразилският нападател Диого Кампос се появи вчера на базата на Ботев Пловдив в Коматево, но не излезе за първа тренировка. Той дойде в Града под тепетата в четвъртък вечер след известни проблеми с документите на летище София, заради които бе задържан.
Днес Кампос ще мине обстойни прегледи, след които ще стане ясно дали ще подпише. Очаква се това да се случи в понеделник, като срокът на контракта ще е за 2,5 години.
"Много съм щастлив, че съм в Ботев. Смятам, че бързо ще се адаптирам с помощта на другите бразилци. Идвам да помогна на отбора. Искам да спечелим Купата на България, защото Фелипе Бризола вече ме запозна, че ще играем полуфинал", заяви Кампос.
"Надявам се да мина успешно прегледите и да подпиша договора си с Ботев, за да започна да тренирам с отбора", каза нападателят, който изгледа тренировката на новия си отбор.
 
„Тема спорт”: Черно море маха Орлин Старокин
Новият старши треньор на Черно море Илиан Илиев няма намерение да разчита на опитния полузащитник Орлин Старокин, който в понеделник (8 януари) ще навърши 31 години. Вече се водят разговори за разтрогване на договора по взаимно съгласие. Така Старокин може да стане седмият, който напуска "Тича". Досега бяха освободени двамата вратари Евгени Боровик и Емил Михайлов, Амаду Сукуна, Антон Огнянов, Цветлин Чунчуков и Александър Александров.
Орлин Старокин дойде в Черно море през лятото при Георги Иванов-Гонзо, като записа 16 мача и 2 гола в Първа лига. Решението на Илиан Илиев е изненадващо на фона на представянето на халфа през есента. Преди това Орлин изкара един сезон в Пирин Благоевград (25 двубоя, 3 попадения), след като се оказа ненужен в Ботев Пловдив, рита и за Левски. Опция за продължаване на кариерата му са отново орлетата. У нас е ритал още за Локо София, Нефтохимик и Черноморец Бс.
 
„Меридиан мач”: 200 000 евро задържат Мапуку в Левски
200 000 евро са причината да няма сделка между Левски и Елазъгспор за Жуниор Мапуку. Първоначалната оферта на комшиите, които искат Черната сила, е била от 180 000 евро и е за наем с опция за закупуване. „Сините" обаче не са били очаровани от такъв вариант и поискали от югоизточните ни съседи да го купят. От Елазъгспор обаче вдигнали мизата на Мапуку само до 200 000 евро. От Левски искат още толкова, за да се разделят с нападателя, на който държи Делио Роси. Офертата от Дубай, която получиха на „Герена" за Черната сила също е била далеч от сумата 400 000 евро - 250 000 лв. Тя също е била отхвърлена. Шейховете обаче са се отказали да влизат в наддаване с турците. Освен това става въпрос за слабак, където Жуниор не искал да играе.
 
„Тема спорт”: Лудогорец започва без нови днес
Днес Лудогорец започва подготовка за 2018 година. Тимът ще се събере за първа тренировка в столицата. На нея обаче не се очаква да присъстват нови попълнения. В 13:00 часа в зала "Тегел 1” на хотел "Премиер" ще бъде дадена и пресконференция. На нея ще бъде представен планът за подготовка и подробности за контролните мачове, които отборът ще изиграе по време на подготвителния лагер в Турция. В брифинга ще участват изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев, старши треньорът Димитър Димитров, както и няколко футболисти. В неделя играчите ще преминат медицински прегледи в клиника "Евровита", а в понеделник отборът заминава на лагер в югоизточната ни съседка. Там тимът ще остане до 3 февруари. Първият официален двубой на Лудогорец за 2018 година е на 15 февруари. Тогава орлите посрещат Милан в 1/16-финален двубой от Лига Европа. В уикенда на 17 февруари тимът играе със Славия в Разград в мач от Първа лига, а реваншът с Милан е на 22 февруари.
Очаква се в Турция към тима да се присъединят чаканите нови попълнения. Те ще бъдат две или три. Треньорът Димитър Димитров иска да подсили състава с ляв бек, халф и централен нападател. Сред набелязаните са играчи на украинския Заря Луганск. Вариант за върха на атаката пък е бившият таран на тима Роман Безяк - словенецът в момента е част от немския втородивизионен Дармщад.
Според някои медии в Бразилия десният бек на Лудогорец е сред опциите на Палмейрас за подсилване на защитата. Нещата обаче са много далеч от това да се стигне до реално предложение, тъй като в списъка за този пост фигурират 6 имена. През изминалото лято друг бразилски тим - Коринтианс, също искаше десния бек. Ръководството на разградчани обаче отхвърли офертата, която бе за взимане на играча под наем.

 

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки