Сензациите в пресата: От „Герена" уреждат полузащитник за лятото

Двама нападатели на Славия със солидни оферти от чужбина

Сензациите в пресата: От „Герена" уреждат полузащитник за лятото
Най-интересното от българския печат днес, 13 януари:
 
„24 часа”: Дъжд застигна Лудогорец в Турция
 
Проливен дъжд мъчи Лудогорец на лагера в турския курорт Белек. Вечерната тренировка в четвъртък се е провела на помощното игрище на хотел „Корнелия" вместо на централния терен, който е бил обилно наводнен. Напук на екстремните обстоятелства Димитър Димитров и помощниците му са провели пълно 90-минутно занимание. Младокът Светослав Ковачев не тренира от два дни заради вирусно заболяване. Талантливият халф ще се включи, макар и на облекчен режим, от днес. Всички останали играчи в лагера са здрави.
Деветимата бразилци в „Лудогорец", които закъсняха за началото на подготовката заради 24-часови самолетни неволи, ще преминат медицински прегледи в частна клиника в Белек в събота вместо в понеделник. Треньорът Димитър Димитров е пожелал по най-бързия начин да получи цялостна представа за моментното състояние на всички свои футболисти. В неделя Херо ще даде половин ден почивка на играчите.
 
„Тема спорт”: От „Герена" уреждат полузащитник за лятото
 
Левски е много близо дo финализиране на пореден трансфер. Исканият от сините футболист обаче ще заиграе на „Герена" едва от лятото. Това е халфът на Септември и юношеския национален отбор Иван Тилев. Очаква се двата клуба да се разберат за цената на младока. Футболистът има контракт със Септември до 2020 година. 
През настоящото първенство Тилев вече игра за два клуба. В началото на кампанията бе преотстъпен на втородивизионния Царско село. За този състав взе участие в две срещи. След завръщането на треньора Николай Митов, Тилев бе отзован. През есента полузащитникът бе на терена в Първа лига в 11 срещи, като в тях направи 2 асистенции. Иван е роден на 5 януари 1999 година. През миналата кампания той изигра 21 мача, в които вкара 1 гол. Така той помогна на Септември да спечели промоция за елита.
 
В същото време стана ясно, че Ал Гарафа е отборът от Катар, който е пожелал да привлече нападателя на Левски Жуниор Мапуку. Само преди дни този клуб направи сериозен трансферен удар, привличайки холандеца Уесли Снайдер от Ница. Както е известно, в последно време има доста информации за бъдещето на Черната сила. Най-сериозен до момента беше интересът на турския Елазъгспор. Дори в Турция твърдят, че таранът на сините има предварително споразумение с клуба. Левски обаче ще продаде конгоанеца само ако привлече още един нападател - в четвъртък сините взеха разтрогналия с благоевградския Пирин Станислав Костов.
 
 
„Тема спорт”: Верея прибира и Веселин Минев
 
Верея може да прибере втори опитен защитник. Заралии проявяват сериозен интерес към освободения от Етър ляв бек Веселин Минев (37 г.). Те желаят да подсилят редиците си и с десния краен защитник Пламен Крумов (32 г.), който бе натирен от Локомотив Пловдив. И двамата са свободни агенти. С тях наставникът на Верея Благомир Митрев се надява да заздрави ариергарда.
Благодетелят Галин Михайлов вече е разговарял с Минев, който е дал принципното си съгласие. Както е известно, неговият брат близнак Йордан е част от Ботев Пловдив. През есента Веско бе неизменна част от ариергарда на Етър, но с идването на Красимир Балъков бе освободен. Спортно-техническият щаб на Верея търси усилено и вратар, след като титуляря от есента Георги Аргилашки премина в градския съперник Берое. Предложен им е бил българин от чужбина, но новият треньор на вратарите Стоян Колев го е отказал.
 
В същото време стана ясно, че халфът Венцислав Бенгюзов е най-близо до Ботев Пловдив. Както е известно, той започна подготовка с Черно море в понеделник и позира, като ново попълнение, но 24 часа по-късно си тръгна. Като причина Бенгюзов изтъкнал, че нямало да може да се приспособи към живота в морската ни столица. Според запознати обаче той очаквал по-голямо възнаграждение. Халфът е гласен за заместник на Яя Меледже, който е искан от Левски. Бившият футболист на Пирин Благоевград очаквал и варианти за чужбина. Засега в тима остава нападателят Валери Домовчийски.
 
„Меридиан мач”: Двама нападатели на Славия със солидни оферти 
 
Две солидни оферти към двама от нападателите на Славия е получил президентът на най-стария столичен клуб Венцеслав Стефанов. Той разкри, че отбор от бившия СССР е много близо до Ивайло Димитров и съвсем скоро очаква футболистът да потегли към новия си тим. 
Другото предложение е към юношеския национал Калоян Кръстев и то идва от клуб от Западна Европа. Според Стефанов въпросният тим е от солидно първенство и може да повтори трансфера на Петко Христов във Фиорентина през лятото. За него „белите” прибраха огромните 1,7 млн. евро.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки