Ботев и Лудогорец с втори опит да премерят сили в Пловдив

Лошото време обърка сериозно плановете на шампионите

Ботев и Лудогорец с втори опит да премерят сили в Пловдив

Последният двубой от XXII кръг на Първа лига между Ботев и Лудогорец официално бе отложен вчера заради обилния снеговалеж.

По програма срещата трябваше да се играе от 17,30 часа, но заради тежките атмосферни условия и невъзможността теренът да бъде почистен и приведен в подходящо за игра състояние, мачът бе отложен с 24 часа съгласно наредбата на БФС.

При това положение двубоят бе пренасрочен за днес, 27 февруари, от 17,30 часа. Главният съдия Ивайло Стоянов бе посрещнат в Коматево от старши треньора на „жълто-черните" Николай Киров.

„За трети път чистим", заяви Белия на Сватбата, а реферът се поинтересува дали терена отдолу е замръзнал. „Да", отговори Киров, а Сватбата възкликна: „Ами, тогава във вторник! Впоследствие главният съдия делегатът започнаха да обсъждат за кога ще може да се отложи мачът, ако и днес времето е същото.

Самата новина обаче не се хареса много на двата клуба. Те искаха срещата да бъде отложена за съвсем друга дата, когато атмосферните условия ще позволят нормалното й провеждане. Ако не се случи някакво чудо, то Ботев и Лудогорец няма да играят и днес.

Делегатът на мача Валентин Драгомиров заяви, че при тези условия е невъзможно провеждането на срещата, тъй като трупа сняг постоянно.

„Във вторник в 17,30 часа трябва да се проведе мачът. Ако и тогава обстановката е такава, думата е на СТК. Те ще преценят кога да се изиграе. Много е ясно, че програмата ще се натовари, но и двата отбора са на мнение, че срещата не може да се проведе при тези условия", каза Драгомиров.

Лошото време обърка сериозно плановете на Лудогорец. Докато футболистите на Ботев ще са две вечери на лагер преди евентуалния днешен мач, то тези на шампионите бяха в лагерна обстановка цели четири вечери. Отборът се прибра от Милано в петък, а от летище „София" шампионите заминаха директно за Брестник, където тимът бе на лагер.

Иначе играчите на Димитър Димитров са далеч от домовете и семействата си от седмица. Във вторник, 20 февруари, те бяха събрани на лагер преди реванша с Милан. След това спаха две вечери в Италия, а от петък са в Пловдив.

Тази сутрин в града снеговалежът спря и се очаква обстановката да се запази такава до следобед, когато според метеорологичната прогноза температурите ще са от -4° до +4° градуса.

Въпреки това обаче шансовете мачът да се изиграе днес остават минимални.

Героят за Ботев Пд със силни думи за треньора си

Керкез е най-доброто нещо, което се е случвало за тези 3 години

Край! Свършиха билетите за Ботев - ЦСКА

Пълен стадион за днешния реванш в Пловдив

Керкез: Липсваше ни концентрация, но трябва да вдигнем главите

Треньорът на Ботев (Пловдив) не бе никак доволен след загубата от Славия

Славия изненада неприятно Ботев (Пловдив) на "Колежа"(ВИДЕО)

Галин Иванов вкара победното попадение в срещата

Французи и белгийски искат талант на Ботев (Пд)

Кристиан Нвачукву е следен от чужбина

Керкез негодува срещу съдийството за мача с Черно море

Треньорът на Ботев (Пловдив) очевидно не бе напълно доволен

Карабельов: За Славия само хубаво или нищо

Халфът на Ботев (Пловдив) показа голямо уважение към своя роден клуб

Керкез: Заслужавахме да победим, получи се приятен мач

Треньорът на Ботев (Пловдив) похвали противника

Керкез призна: Преговаряме с ЦСКА за Шопов

Треньорът на Ботев (Пловдив) не крие, че иска халфа

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки