ЦСКА излиза за битка с Дунав (Русе) и снега

Пинто замина c отбора за Русе, домакините изринаха 50 сантиметра сняг от игрището

ЦСКА излиза за битка с Дунав (Русе) и снега

 ЦСКА излиза днес от 15:00 часа 6 битка срещу Дунав и калния терен в Русе. Условията, които очакват двата отбора, са доста тежки, след като в северния град се изсипа много сняг през изминалата седмица. Домакините чистиха терена в продължение на 3 дни, като са изринали 50 сантиметра сняг! Вчера температурите бяха минусови, но днес се очаква те да прескочат нулата - по време на срещата прогнозата сочи живакът да покаже 4 градуса, а слънцето най-после ще пробие и в крайдунавския град.

Играчите на ЦСКА пристигнаха вчера в 16:30 часа в Русе, като бяха посрещнати от доста студено време. 20 футболисти заминаха за гостуването на Дунав и двама ще отпаднат от окончателната група. С отбора отново е халфът Рубен Пинто, който месец и половина се възстановяваше от травма в бъбрека. Португалецът обаче няма шансове да играе днес, като вероятно ще остане извън 18-те за срещата. В следващите мачове през седмицата - с Етър в четвъртък и Пирин в неделя, обаче се очаква Пинто да се завърне на терена. Другият, който ще отпадне за Дунав, ще е един измежду Стойчо Атанасов и Александър Дюлге-ров. Последният е с лека травма.

Сред титулярите на ЦСКА отново ще попадне Малинов, който пропусна първите два пролетни мача заради наказание. Армейците тренираха в два варианта за халфовата линия - единият е с по-здравите физически Лое и Малинов в средата на терена и Тиаго зад нападателя. Другият е с Тиаго и Малинов в центъра и Алберг в по-предни позиции. По-вероятно е да се предпочете опцията с Лое и Малинов заради тежката битка, която се очаква на терена. Състоянието на тревната настилка ще убие голяма част от силните страни на ЦСКА. Други промени в стартовите 11 са малко вероятни. Лявото крило Едвин Джеси се очаква да се включи като жокер от пейката и плановете са да запише поне 30 минути след дебюта си срещу Черно море (0:0).

Съперникът Дунав влиза в мача без кадрови проблеми. Всички са на линия, а настроението е приповдигнато след двете поредни победи в пролетния старт - над Витоша (2:1) и Верея (2:0). Орачев няма намерение да променя титулярите от успеха над старозагорци в Русе. Така 2 от новите попълнения пак ще са в стартовите 11 - опитният защитник Мартин Ковачев (35 г.) и бразилският нападател Луис Клаудио (30 г.), който се включи на добро ниво срещу Верея. В този мач Дунав показа признаци на съживяване, а в клуба се надяват ЦСКА да запише втора поредна издънка в шампионата след 0:0 с Черно море:

"Напрежението ще е в ЦСКА - заяви изпълнителният директор на Дунав Ивайло Петков. - Изостават на 6 точки от Лудогорец и задължително трябва да ни бият. И на нас обаче ни трябва нещо от този двубой, така че ще хвърлим всички сили. Теренът, да си го кажем в прав текст, е лош. Няколко дни чистим, изринахме 50 сантиметра сняг. Просто няма как теренът да стане добър за отрицателно време", добави Петков, който участва в почистването на игрището. На помощ на клуба се притекоха фенове, юноши на Дунав и общински служители на "Спортни имоти". Снегът беше окончателно премахнат едва вчера около 15:00 часа, а днес се почистваха и част от трибуните. Въпреки студеното време на срещата се очакват поне 4000 зрители.

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки