Сензациите в пресата: Предлагат Генов за шеф на съдиите

Полша привика Горалски и Швиерчок

Сензациите в пресата: Предлагат Генов за шеф на съдиите
„Меридиан мач”: Предлагат Генов за шеф на съдиите
 
Един от най-известните ни рефери в последния четвърт век Антон Генов е бил предложен на шефа на БФС Борислав Михайлов за председател на Съдийската комисия, научи „Меридиан мач". Както е известно, досегашният началник Петър Петров подаде оставка и до следващото заседание на Изпълкома функциите му ще бъдат иззети от членовете на комисията Йордан Гулев, Кольо Данев и Костадин Стоичков. Именно там се очаква да бъдат предложени поне две-три имена и да се проведе гласуване. Всеки от членовете на Изпълкома ще може да направи своето предложение.
Шефът на БФС Боби Михайлов вече е получил няколко оферти, сред които и тази за Генов, който е председател на Асоциацията на съдиите. За него лобирали също от ЦСКА. 
 
„Тема спорт”: Горалски и Швиерчок част от Дружина полска
 
Селекционерът на Полша Адам Навалка повика футболистите на Лудогорец Яцек Горалски и Якуб Швиерчок. Дефанзивният халф и централният нападател попаднаха сред 22-мата му избраници за контролите с Нигерия и Южна Корея. Двубоят срещу африканците е във Вроцлав на 23 март. Интересното е, че част от състава на Нигерия е централният защитник на Локо Пд Стивън Езе. Той, както и Горалски и Швиерчок може да попаднат в селекциите за световното първенство в Русия през лятото. Проверката на поляците срещу Южна Корея е на 27 март в Хожув.
"Извиках играчи, които се състезават в чужбина. Тепърва ще обявя списъка си с футболисти от местното първенство. Тези контроли са отлична възможност за мен да подобря организацията в играта ни, както и да видя кой футболист как ще се справи в различни ситуации. Ще продължа да следя доста играчи, конкуренцията за място в състава за световното е голяма", каза Навалка.
Яцек Горалски бе привлечен от Лудогорец през лятото. Той има 15 мача в Първа лига, в които не е отбелязал гол. Швиерчок пристигна през зимата, като до момента е бил на терена в 3 шампионатни двубоя.
Козмин Моци и Клаудиу Кешеру пък бяха повикани в националния отбор на Румъния.
 
„Тема спорт”: Грънчов опря до Спартак Плевен
 
Бранителят Ангел Грънчов ще продължи кариерата си в третодивизионния Спартак Плевен, който е на 8-о място в Северозападната Трета лига. Бившият играч на ЦСКА и юношески национал започна сезона в полския втородивизионен Стал Миелец. Още преди края на есенния дял обаче Грънчов разтрогна след 5 участия. През зимата централният защитник беше пробван в Локо Пд от Бруно Акрапович, но не получи предложение за договор. Така в крайна сметка Грънчов е опрял до аматьорските групи. Освен него в Спартак Пл ще играе и Александър Киров. 27-годишният нападател идва от Локо ГО. За него това ще е втори престой в Плевен. 29-годишният полузащитник Милен Василев също ще играе в тима на Емил Велев. Халфът доскоро беше част от Ботев Враца, а е бил част от елитните Сливен, Миньор, Левски, Славия, Черноморец Бс и Марек.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки