Михаил Вълчев: Вижда се прогрес в атаката на Левски

Паулиньо може да се превърне в трансферен удар

Михаил Вълчев: Вижда се прогрес в атаката на Левски
Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев коментира пред "Тема спорт" представянето на сините от началото на пролетния полусезон.
 
ЗА МАЧА С ЧЕРНО МОРЕ
 
Във Варна Левски игра на много добро ниво. Имаше бързина в действията на футболистите и скорост в атаките - неща, които липсваха преди това в отбора. В този мач имаше желание, идея и острота. Затова Левски заслужено спечели. Антонио Вутов показа хубав дрибъл и добър удар, реализира много красив гол. Направи няколко пробива, а освен това направи и страхотна асистенция на Паулиньо. Навлиза във форма, започна да показва качествата за титулярното място в Левски. Според мен трябва още малко да се бори.
 
ЗА НОВИТЕ
 
Аймен Белаид не ми направи добро впечатление. Явно не се намира в топформа - бавен и тромав е. Не може да е качествен заместник на Ейолфсон или Яблонски. Паулиньо показа, че притежава доста качества. Показва добра бързина, има техника. При гола показа хладнокръвие. Ако продължи на същото ниво, ще е от голяма полза за Левски и ще се превърне в трансферен удар. Ривалдиньо показа, че все още не се е адаптирал, беше бавен и муден. Не търсеше достатъчно топката. Остана като че ли изолиран в предни позиции. Трябва да покаже друга игра, защото срещу моряците представянето му не бе задоволително.
 
Хали Тиам е черноработник. Определено върши доста работа пред защитата. През есента това вършеше Васил Панайотов. Не са толкова различни нивата на двамата. Афонсо Фигейредо започна неубедително двубоя с Черно море. По-късно пооправи играта. Прави впечатление, че Горанов играеше на стабилно ниво според възможностите си. Вършеше си работата и изведнъж Делио Роси го извади от състава. Иначе Фигейредо сякаш е по-силен в предни позиции, отколкото в отбрана.
 
Филипе Нашименто не игра на „Тича", но в предишните мачове показа, че има добри качества.
 
Станислав Костов си свърши работата в срещите, в които игра. Вкара два гола на Септември. А в двубоя с Берое направи много хубав пробив и създаде голова възможност. Показва огромно желание. Загатва за добри качества. Аз не мога да си обясня действията на Роси с хвърлянето на Ривалдиньо. Бразилецът трябваше постепенно да навлиза. Първо да е на терена по 15-20 минути или едно полувреме. Може би Костов щеше по-добре да стои в този мач.
 
ЗА ГАБРИЕЛ ОБЕРТАН
 
От началото на сезона показа, че отново може да се разчита на него. Направи силни мачове. Неговото представяне бе като в началото на престоя му в Левски. Излезе от дупката, в която се намираше.
 
ЗА СЕРДЖИУ БУШ
 
Като че ли румънецът се е отказал от борбата за титулярното си място в отбора. Преди се включваше по-добре и играеше на ниво. Сега като че ли някаква апатия го е обхванала. Не тича, не се бори. Явно е, че се е отказал. Както обичат да казват феновете, може да получи и "треньорска контузия".
 
ЗА ФУТБОЛИСТИТЕ С ИЗТИЧАЩИ ДОГОВОРИ
 
Ако съдим по играта на Роман Прохазка в последните двубои, човек би се замислил дали да му се поднови договорът. В първите мачове през пролетта не е този футболист, когото сме свикнали да гледаме. Може би от ръководството изчакват с предложението, за да може да подобри формата си. Въпреки това Прохазка е доказал, че на него може да се разчита. На Божидар Митрев трябва да му предложат контракт, защото не може да се продължи само с един вратар и юноша. На мен Васил Панайотов ми допада, но ще видим дали ще го задържат.
 
ЗА МАЧОВЕТЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ПРОЛЕТТА
 
Срещу Ботев отборът игра много предпазливо. Но се вижда прогрес в атакуващите действия на отбора - така бе срещу Септември и Черно море, които не се затвориха в половината си. Сините започнаха да играят по-остро и експлозивно. Може би отборът вече разполага с необходимите изпълнители за това и те да дават тази насока в атаката.
 
ЗА МАЧА С ЕТЪР
 
Трябва на всяка цена да се победи Етър. Видяхме, че ЦСКА спечели с късен гол. Великотърновци играят затворено на чужд терен, а Левски изпитва трудности точно срещу такива отбори. Сега ще видим дали с новите футболисти ще е по-добре, отколкото през есента.

 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки