Андре Силва измъкна Милан в Генуа 7 секунди преди края! (ВИДЕО)

"Росонерите" с много ценни три точки срещу Дженоа

Андре Силва измъкна Милан в Генуа 7 секунди преди края! (ВИДЕО)

Милан победи с 1:0 Дженоа в изключителна драма на "Луиджи Ферарис", като победният гол падна седем секунди преди края на 4-минутното продължение на мача, като негов автор беше Андре Силва. 

Срещата на "Луиджи Ферарис" започна по-добре за гостите, като в 8-та минута Бонавентура пробва удар от разстояние, а веднага след това Калинич пропусна отлично положение от точката на дузпата. 

В 29-та минута Хакан Чалханоглу също стреля от дистанция, както направи и в 43-та минута, но и двата пъти без успех. 

След почивката Еврин Зуканович се разписа за Дженоа след статично положение в 57-та минута, но консултация с VAR показа, че футболист на домакините е бил в засада и попадението беше отменено. 

Малко след това Лазович пропусна отлична възможност на празна врата от около два метра, след като ударът му с глава излетя встрани. В 69-та минута пък Гълъбинов отправи точен изстрел, но Донарума се намеси. 

Дженаро Гатузо пусна в игра всички офанзивни футболисти на разположение, като Кутроне и Андре Силва оформиха двойка в атака. Последните минути на срещата изтичаха и макар гостите да бяха обсадили наказателното поле на Дженоа, не се виждаше как ще падне гол. Така в 94-та минута Сусо получи топката отдясно и центрира в наказателното поле, където Силва се извиси и прати топката в близкия ъгъл, като Перин не успя да се намеси достатъчно добре. 

Така дебютният гол на Силва в Италия се оказа изключително сладък за всички в червено-черния щаб, защото той бе с цената на три много ценни точки, които доближават "росонерите" на само три точки от градския съперник Интер, който по-късно днес приема Наполи в дербито на кръга. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки