Сензациите в пресата: Левски остана без защита, само Яблонски сигурен

Лудогорец дава 700 билета на ЦСКА, Славия се отказа от Грънчов

Сензациите в пресата: Левски остана без защита, само Яблонски сигурен
Най-интересните теми в българския печат днес, 28 март:
 
„Тема спорт”: ЦСКА чака над 1 млн. лв. от юбилея
 
ЦСКА очаква да генерира поне 1 милион лева приходи от юбилея си на 5 май (събота). Армейците организират шоупрограма по случай 70-годишнината си, а от 20:00 часа играят с Лудогорец на стадион "Васил Левски". На стадиона е много вероятно да присъстват над 35 000 зрители. Грубата сметка показва, че клубът ще има приход само от продадени пропуски в размер на около 800 000 лева. В това число влизат и ВИП пропуските, които ще са на цена 1948 лева, като в продажба ще влязат поне 200 места в ложата. Цената на останалите пропуски е по 19,48 лева за сектори А и В и по 7 лева за Г и Б. Очаква се посещаемостта на 5 май да надхвърли тази от финала за Купата на България през 2016 г., когато 35 000 души гледаха мача между ЦСКА и Монтана (1:0).
Отделно от 800-те бона от билети армейците ще генерират солидни приходи и от рекламодатели. Вече има доста заинтересовани фирми, които искат да поставят своето лого на паната по време на юбилея. Клубът води преговори по тази линия, като по всяка вероятност ще получи сериозни суми от реклама. До края на април червените ще обявят кои компании ще станат партньори за юбилея.
Трябва да се отчете, че ЦСКА ще има и сериозни разходи около 70-годишнината. В тях влизат наемът на стадион "Васил Левски", а има и ангажирана фирма, която движи организацията около празника на 5 май. Все още се уточняват някои събития за юбилея, които биха могли да увеличат разходите на клуба.
 
„Тема спорт”: Левски без защита, само Яблонски сигурен за Берое
 
Голяма дупка зейна в защитата на Левски за мача с Берое. Двубоят е от първи рунд от плейофната фаза на Първа лига, ще се играе в неделя на „Герена" и ще се предава пряко по Диема спорт. Оказа се, че до последно под въпрос за мача със старозагорци е Аймен Белаид, който от няколко дни лекува травма в областта на кръста. С идентична контузия е и румънецът Нелуц Рошу, който обаче е със статут на твърда резерва във вижданията на Делио Роси. Белаид и без това е рисков фактор, а ако играе на инжекции, положението в отбраната на сините няма да е розово. Притесненията на италианския специалист ще бъдат до последно, тъй като не се знае в какво състояние ще се върне в отбора Холмар Ейолфсон. Исландецът е с националния отбор на страната си и рано тази сутрин трябваше да играе контрола с Перу в САЩ. Не е ясно дали централният защитник ще се прибере навреме в София и как ще му се отрази аклиматизацията след голямата часова разлика. Преди няколко дни Ейолфсон игра едно полувреме при загубата на Исландия от Мексико с 0:3. Делио Роси още не е решил дали да рискува с преквалифицирането на друг играч за партньор на Давид Яблонски за неделя срещу Берое. На този пост може да бъде тестван Роман Прохазка, който постепенно изпада от титулярния състав на сините. Той може да играе като десен бек, дясно крило и вътрешен халф, но на тези постове треньорският щаб вече напипа варианти с други играчи.
Левски има двама млади централни защитници, но те са преотстъпени. Георги Ангелов е под наем във Витоша Бистрица, а Деян Иванов е в Ботев, но от „Герена" вече направиха постъпки да си го върнат и да остане в тима през лятото.
 
"Меридиан мач": Лудогорец дава 700 билета на „червените”
 
Около 700 фена на ЦСКА ще могат да подкрепят любимците в дербито с Лудогорец в Разград на 6 април. От вчера сред „червените" привърженици върви слух, че шампионите щели да им дадат само 100 билета, което разбра се, не отговаря на истината. Това обаче буквално побърка всички от Сектор Г. Феновете на ЦСКА ще бъдат настанени в сектор А на „Лудогорец Арена". Причината за това решение е фактът, че трибуната за гости в Разград се строи наново и би трябвало да е готова съвсем скоро. Новият сектор ще е почти копие на трибуна „Моци", но ще е със завишени мерки за сигурност, което е логично. 
Двубоят на 6 април е от изключителна важност и за двата отбора, но ако този на Димитър Димитров победи, то той ще направи огромна крачка към титлата, тъй като ще води с 6 точки и ще е с подобри показатели в преките двубои.
 
"Тема спорт": Славия се отказа от Грънчов
 
Славия се отказа от привличането на централния защитник Ангел Грънчов. Бранителят тренира няколко дни с белите, но до договор не се стигна, въпреки че столичани бяха готови да ангажират Грънчов. Преди това той бе за един ден в Локомотив Пловдив, като после води занимания и със Спартак Плевен. Желанието на защитника е било да подпише веднага със Славия. Белите са искали да го видят известно време, като той да играе и в контрола. След само 3-4 дни тренировки Грънчов си е тръгнал. Отделно двете страни не са се разбрали за финансовите параметри. Така бившият бранител на ЦСКА няма да облече екипа на Славия. Вчера пък към лагера на белите в "Овча купел" е трябвало да дойде централен защитник. Той обаче предпочел оферта от Емирствата. Става въпрос за играч от кипърското първенство от страна от бивша Югославия. Повече подробности от Славия не пожелаха да разкрият, тъй като трансферът няма да се осъществи.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки