Черно море търси подарък на Илиян и Георги Илиев срещу Пирин

Капитанът на "моряците" е пред мач номер 400 зак луба

Черно море търси подарък на Илиян и Георги Илиев срещу Пирин

Черно море посреща Пирин (Благоевград) от 20:00ч. днес в първата среща и на двата отбора след разделянето на първа професионална лига на първа шестица и втора осмица. 

Всички в лагера на Черно море се надяват с края на редовния сезон да е приключил и каръкьт, който преследва моряците през настоящата кампания. Срещу Пирин те ще гонят първа победа след завръщането на Илиан Илиев начело на тима. Откакто той пое треньорския пост, изминаха 6 мача, в които тимът не успя да спечели, а това е най-лошото начало на наставник на варненци през XXI век, ако не се брои престоят на Александър Станков преди 4 години.

Тогава той записа 5 мача без успех и беше уволнен. Ако реши, в мача с Пирин Илиев може да използва Стефан Станчев и Георги Божилов, които от няколко месеца лекуваха контузии. Те вече са напълно готови за игра и са на разположение на треньора. Очаква се Божилов да започне като титуляр и да действа зад централния нападател Радослав Василев.

Аут за мача са лекуващият травма Мариян Огнянов и наказаният Александър Цветков. На последната тренировка за двубоя разтежение получи и Н'Донгала. Той не влезе в групата за мача.

Черно море за последно спечели у дома на 28 юли 2017 година, когато победи с 1:0 Дунав. Дългата суша накара фе-новете на тима да поискат шефовете да изгонят наемниците и да оставят само треньора Илиан Илиев и юношите. Затова днес играчите ще трябва да се докажат пред запалянковците на "Тича". Моряците са надъхани да запишат победа и за да остане паметен юбилейният двубой на капитана им Георги Илиев. Полузащитникът ще запише мач №400 в елита. Преди него с по-добно постижение могат да се похвалят единствено Марин Бакалов, Динко Дерменджиев, Виден Апостолов, Тодор Марев, Христо Бонев и Запрян Раков. Последният има 403 срещи и може да бъде изпреварен от Илиев още този сезон.

В Пирин ще се борят за кожите - в редовния орлетата излъгаха варненци на "Тича", като спечелиха с 1:0 с гол от свободен удар на Конър Хендерсън. Милен Радуканов отново планира да заложи на дефан-зивна тактика. През седмицата благоевградчани освободиха Аймен Суда. В навечерието на мача гръмна и допинг скандал, което със сигурност ще разконцентрира тима. Пирин е на трето място в групата и ако не изпревари Славия (6 точки) и Черно море (1 точка), ще играе плейаути.

Добрата новина за Милен Радуканов е, че ще може да използва вратаря Георги Георгиев и Антон Костадинов. Очаква се Рения също да стисне зъби и да е на терена.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки