Байерн продължава да вилнее за самочувствие в Бундеслигата (ВИДЕО)

"Баварците" показват мускули преди битките с Реал (Мадрид)

Байерн продължава да вилнее за самочувствие в Бундеслигата (ВИДЕО)

 Новият-стар шампион на Германия Байерн (Мюнхен) победи с категоричното 5:1 гостуващия Борусия М'Гладбах в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата.

Срещата на "Алианц Арена" не започна по очаквания начин и още в 9-та минута Йосип Дръмич откри за гостите. Това обаче се оказа първата и единствена възможност пред Борусия за всички оставащи минути на терена. 

В 21-та минута Мюлер прати точен удар по посока на Зомер, но стражът спаси. В 37-та обаче Сандро Вагнер изравни, а само четири минути по-късно изведе тима си напред в резултата. 

Давид Алаба беше много близо да покачи на 3:1 точно преди почивката. Началото на втората част обаче не разочарова и в 51-та минута Тиаго Алкантара отбеляза технично, за да изведе Байерн с два гола преднина в резултата. 

Баварците продължиха пълната си доминация на терена и единствената въпросителна бе с какъв резултат ще вземат поредните си три точки в първенството. В 67-та минута Алаба все пак се разписа след удар извън наказателното поле. 

Крайният резултат бе оформен от Роберт Левандовски осем минути преди края след асистенция на Кимих. Така Байерн събра 75 точки на върха, докато Борусия е с 40 на осмата позиция. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки