Красен Кралев с работна среща с шеф в ООН по въпросите на младежта

България е доказан лидер в региона и света в сектора, заяви Алана Армитаж

Красен Кралев с работна среща с шеф в ООН по въпросите на младежта
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща с регионалния директор за Източна Европа и Централна Азия към Фонда за население и развитие на ООН Алана Армитаж.
 
Г-жа Армитаж е в България, за да се включи в Европейската младежка конференция, организирана от Министерство на младежта и спорта (ММС) като ключово събитие в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС. На срещата присъстваха заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, Марта Дяволова – регионален съветник към Фонда за население и развитие на ООН и председателят на работна група „Младеж“ към Съвета на ЕС Петър Младенов.
 
Основна тема на разговора беше официализирането на партньорството на страната ни с Регионалния офис на фонда на ООН за население и развитие в сферата на младежта, което ще постави България в ролята на водеща страна по младежките въпроси в световен мащаб. Министър Кралев и Алана Армитаж се договориха, че ще стартира формулирането на основите на партньорството и подготовката за подписването на Меморандум за разбирателство в сферата на младежта между Министерството на младежта и спорта и Фонда на ООН за развитие (УНФПА).
 
Регионалният директор за Източна Европа към Фонда за население и развитие на ООН изрази своето възхищение относно начина, по който България ръководи своето председателство на Съвета на ЕС. Г-жа Aрмитаж заяви пред министър Кралев, че се оценяват високо приоритетите на Българското председателство в сектор “Младеж” с оглед на нарастващата демографска криза в Европа и важността на това младите хора да участват в изграждането на мирно и сигурно общество.
 
 
По думите й, благодарение на българското правителство страната ни се е доказала като лидер в насърчаването на младежкото развитие и участие в региона и в света.
 
“Европейският младежки форум е изключителен пример за младежко включване. Енергията сред всички тези 250 участници от цяла Европа е вдъхновяваща. Изключително похвално е, че са включени и млади хора от Западните Балкани и Източното партньорство. Адмирираме начина, по който България се проявява като лидер в региона и полага усилия за приобщаването на тези страни към общите ценности – това е приоритет и за Фонда за население и развитие към ООН”, категорична бе Алана Армитаж.
 
Министър Кралев и г-жа Армитаж подчертаха доброто сътрудничество между ММС и Фонда и споделиха своите идеи как да се затвърди партньорството им в сектор “Младеж”. Бяха обсъдени редица европейски, национални проекти и младежки проекти, които биха могли да бъдат предмет на сътрудничество в бъдеще. Беше изтъкнато и влиянието на спорта като определящ фактор за включването на младежите и на хората в неравностойно положение към активната част от населението на всяка страна.
 
 
“Можете да продължите влиянието, което имате в момента в региона най-вече чрез стратегията си за приобщаване на Западните Балкани, посредством Председателството на Съвета на ЕС, с подкрепата на ООН в развитието на политики за младите хора и за справяне с демографския проблем. Уверени сме в експертизата на българското правителство и на Министерството, което ръководите, защото тя е многократно доказана”, обърна се регионалният директор на Фонда за Източна Европа към Красен Кралев.

 

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки