Славия или Левски - кой ще сложи край на голямото чакане на трофей

Загорчич с проблеми в отбрана, Роси пуска нападението, елиминирало ЦСКА

Славия или Левски - кой ще сложи край на голямото чакане на трофей
Тази вечер от 19:30 часа на националния стадион Славия и Левски ще подновят вековното си съперничество. То започва на 1 април 1915 година, когато белите печелят с 1:0. Сега времената са други, а залогът е огромен - Купата на България.
 
През последните години двата тима и верните им фенове страдаха доста. Затова днес отборите ще бъдат водени само от една мисъл - да сложат край на дългото чакане за трофей. Левски не е поставял нищо във витрината си вече 9 години - през 2009-а взе титлата и Суперкупата, а купата не е вдигана от 2007-а.
 
Това е нищо в сравнение с мъчителното и продължително оставане все с празни ръце на тима от "Овча купел". За последно Славия ликува със златен дубъл през 1996-а - тогава и във финала за купата, и в първенството тимът се справи със съперника от „Герена".
Периодите не са никак малки, затова и радостта за бели или сини тази вечер ще бъде епична. А освен трофей победителят ще си осигури и място в Лига Европа за следващия сезон.
 
Славия влиза в сблъсъка в ролята на аутсайдер. Но точно такива отбори са най-опасни. Просто защото от този мач могат само да спечелят. Белите, за разлика от противника, предпочитат да продават, отколкото да привличат играчи. Те трансферират скъпо свои млади таланти, докато Левски прибира скъпоплатени наемници. Въпрос на философия. Затова и тимът от "Овча купел" ще е психически необременен. Докато загуба във финала ще означава грандиозен провал за сините.
 
Златомир Загорчич има проблеми по сглобяването на състава. Очаква се на вратата да застане опитният Георги Петков. Пред него вдясно на защитата до последно в щаба ще се надяват да излезе Сашо Александров. Ако той не може да започне, то на терена ще е Шоколаров. В средата на отбраната ще са Костадин Велков и Стефан Велков, а вляво преквалифициран в бек ще е Стефан Велев.
 
В халфовата линия се очаква да започнат Карабельов и Владислав Узунов, а по крилата Галин Иванов и Ивайло Димитров. Играта ще връзва Минчев, а за върха на атаката Загорчич се колебае - Милчо Ангелов или Цветомир Чунчуков.
 
Делио Роси няма никакви проблеми с окомплектоването на състава. На вратата ще е Митрев, а пред него ще са Яблонски и Ейолфсон. Вляво на ариергарда ще е Горанов, а вдясно е пo-вероятно да започне Прохазка, въпреки че Цветкович поднови тренировки. Италианецът няма колебания за полузащитата.
 
Пред отбраната ще играе Кали Тиам, а малко по-напред ще действат Жорди Гомес и Филипе Нашименто. От фланговете ще нападат Обертан и Паулиньо, а нападението ще води Серджиу Буш, който в полуфиналите с ЦСКА вкара 3 от четирите гола в мрежата на съперника.
 
Очаква се двата отбора да не рискуват. Белите ще действат прибрано в половината си с оглед на пропускливата отбрана и ще дебнат за контри. Сините при Роси не обичат да се хвърлят в необмислени атаки. Те ще гледат да се възползват от грешки на съперника около центъра на терена, след което да организират бързо нападение чрез Обертан или Паулиньо.

 

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки