Паулиньо и Костов вдигнаха ударната мощ

Ривалдиньо остана енигма

Паулиньо и Костов вдигнаха ударната мощ

 Левски ще търси основно попълнения в защита и средата на терена. Явно Роси е доволен от играчите, които има в момента в атака. Затова говорят и цифрите. През есента „сините“ вкараха 28 гола срещу 27 през пролетта, но в доста повече мачове.

 
През зимата клубът се раздели с Жуниор Мапуку, което мнозина сметнаха за грешка. „Черната сила“, както сам се наричаше той, вкара през есента 6 гола и по този показател го изпреварваше единствено Давид Яблонски. Оказа се обаче, че „сините“ са похарчили доста добре парите, които получиха за него. На „Герена“ дойдоха двама нови нападатели – Ривалдиньо и Станислав Костов, както и крилото Паулиньо. Последният бързо се наложи в състава и се превърна в основна фигура. Това бе подплатено и с 8 гола. Само един не му стигна, за да изпревари Давид Яблонски, който завърши като голмайстор №1 за сезона. Костов също започна силно и се отчете с 3 гола, но по-късно загуби битката за титулярното място със Серджиу Буш. Освен това Делио Роси редовно започна да го оставя извън групата. Юношата на Пирин си призна, че е имало спад във формата му. Синът на Ривалдо пък си остана голямата енигма. Той често бе преследван от травми, но пък Роси му даде достатъчно шансове. Бразилецът с испански паспорт все пак успя да вкара 1 гол, за да не остане капо.
 
Пролетта се оказа оживителна и за петима от „старите“ пушки. Трима вкарваха първите си голове за сезона – Ейолфсон, Горанов и Кабрал. Последният обаче не успя да защити фамилията и да настигне поне малко братовчед си Гари Родгригес. Затова почти сигурно ще трябва да си търси нов отбор, особено в конкуренцията на Паулиньо и Обертан. Последният пък успя да подобри головата си сметка от есента, която бе доста мижава за футболист с такова име – едно попадение. Прохазка също се събуди и се разписа 3 пъти срещу 2 през есента.
 
Друго нещо обаче прави впечатление – головите възможностите на новите на „Герена“ намаляват с времето. Така стоят нещата с Буш, Гомес и Панайотов. Първият вкара през есента 5 гола, но през пролетта попаденията му бяха едва 2. Буш обаче си свърши работата в турнира за Купата на България срещу ЦСКА-София. Той вкара на „червените“ 3 гола в двете срещи. Гомес пък се разписа само веднъж в първенството след Нова година, а преди това имаше 3 попадения. Голмайсторът Яблонски също не бе толкова ефективен през пролетта. Той успя да се разпише само 2 пъти, след като защитниците на противниковите отбори стояха по двама до него при статичните положения. Единствен от новите попълнения през зимата не успя да се разпише Филипе Нашименто, нищо че се смяташе за цар на статичните положения. Португалецът изпусна дузпа при равенството у дома 1:1 срещу Етър. Той не успя да прати топката в мрежата и нито веднъж от фаул.
ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки