Стойчо Стоилов: Новият треньор на ЦСКА ще определи селекцията

Вижте какво каза той за наставника, подготовката, попълненията и напускащите

Стойчо Стоилов: Новият треньор на ЦСКА ще определи селекцията

Стойчо Стоилов коментира треньорския въпрос и лятната селекция в ЦСКА.

Той не пожела да коментира имената на потенциалните наставници или нови попълнения, за които стана ясно, че са варианти за армейците. Стоилов заяви, че повече новини ще има след назначението на следващия треньор.

"Въпросите за треньора и селекцията не бива да ги отправяте към мен, а към друг човек в клуба, който взима крайните решения. Когато има такива, ще бъдат обявени", каза Стоилов пред "Тема Спорт". На въпрос дали има сигурни напускащи футболисти, той отговори:

"Чакайте малко, все пак новият треньор ще решава за попълненията и за напускащите. От него ще зависи как ще се процедира с тях. Аз не мога да коментирам. Пак казвам - да почакаме още малко и да видим какво ще се случи", добави Стоилов и уточни, че окончателният график за подготовката не е готов.

"Треньорът ще утвърди и програмата за лятото", заяви лаконично Стоилов по този въпрос.

Така и вчера нямаше никакво развитие около треньорския казус в ЦСКА. Нито Стоилов, нито който и да е било друг от клуба влиза в подробности за следващия наставник.

В пространството се завъртяха редица имена, начело с няколко специалисти от югославската школа. Ненад Лалатович (40 г.) вече не е вариант.

Пред "Тема Спорт" той заяви, че ще чака предложение от ЦСКА до края на месеца, но по всичко изглежда, че такова няма да има. На армейците е бил предложен и легендата на Партизан Любиша Тумбакович (65 г.).

Той обаче е начело на националния отбор на Черна гора и е готов да поеме друг клуб само ако продължи да води паралелно селекцията. А това не устройва ЦСКА.

Според запознати армейците са се насочили към по-млад специалист. Със сигурност става въпрос за чужденец, като сред вариантите са не само треньор от бивша Югославия, но и ибериец.

Според запознати ЦСКА е разпитвал за словенеца Матияж Кек, който е начело на Риека от февруари 2013 г. Той е сред най-успешните наставници в историята на хърватското първенство, но няма шансове да застане начело на армейците. В Риека Кек е със статут на голяма фигура и е пазен като писано яйце.

Вече споменаваните български треньори - Стойчо Младенов, Любослав Пенев и Красимир Балъков, също няма да поемат ЦСКА. В Борисовата градина са поставили категоричен приоритет да бъде назначен чуждестранен специалист начело на отбора. Очаква се това да се случи на 1 юни.

Бившият помощник в Левски Сале Янкович направи любопитен коментар, свързан с армейците: "Имам информация, че ЦСКА търси треньор от Балканите. С мен не са говорили директно, а и няма как да приема евентуална оферта, защото съм левскар. Иначе имам огромно уважение към ЦСКА като име", каза Янкович за "Гонг". Други сръбски треньори, които са били в отношения с родни клубове, също знаят, че армейците са проучвали доста специалист от бивша Югославия.

Червените умишлено ограничават всякаква информация по горещата тема, за да нулират шансовете от външна намеса и влияние. Обсъжданите от ЦСКА имена за нов треньор са доста, но кръгът вече е значително стеснен. Говори се дори, че следващият пълководец на отбора е избран, но поради определени съображения името му все още не се обявява.

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки