Треньорът на МФК Спартак: Дузина години работихме за това XII място в Европа

Вижте какво още заяви Симеон Христов

Треньорът на МФК Спартак: Дузина години работихме за това XII място в Европа

Старши треньорът на МФК Спартак Симеон Христов е изключително доволен от огромния успех, който неговите възпитаници постигнаха в Шампионската лига по плажен футбол.

Варненци заеха престижното 12-о място в турнира в Португалия, където съперници на родния аматьорски тим бяха отбори с огромни бюджети и скъпи играчи.

"Постижението ни е плод на труда на огромно количество хора, които са били част от тима през всичките тези 12 години, в които се занимаваме с плажен футбол. Всички играчи, които през този период градиха отбора и нивото му, имат пръст в това постижение. Дълбоко искам да подчертая, че не само тези десет човека, които бяха в Назаре са забъркани в този успех, а и всички останали, които останаха по различни причини във Варна. Те също са част от този отбор, защото всички тези усилия да вървим малко по малко напред дадоха сега този резултат. Така че всички футболисти, минали за тези 12 години през тима, могат да се гордеят с това 12-о място, то е и тяхна заслуга", каза Христов.

Той призна, че за да заминат за Португалия, са разчитали на себе си и свои приятели. "Ние сме аматьори, отделяме от свободното си време за тази наша любов и лишенията, на които се подлагаме, трудно могат да бъдат описани с две изречения. Шапки долу за тези хора, които ни подават ръка и ни помагат от финансова гледна точка. Участваме на тези състезания като намираме средства много трудно. В голямата си част ни помага близки приятели, които обичат играта, обичат отбора и спорта", коментира Симеон.

За него успехът е огромен предвид съперниците, срещу които се изправиха спартаклии. "Като се тегли чертата, това 12-о място е един грандиозен успех за играчите и спонсорите, тъй като мерихме сили като равен с равен с отбори, чиито бюджети са несравними в десетки пъти спрямо нашия.

Техните играчи са пълни професионалисти, а щабовете и организацията им са с численост колкото на нашите играчи. Три от отборите, които срещнахме - Спортинг, Брага и Фалфала, бяха в Назаре с щабове от 30 до 40 човека, а ние бяхме само 10 играчи и един треньор в мое лице, който се налагаше да влиза да помага на отбора, защото седем срещи за седем дни са тежко състезание", смята варненският треньор, който е начело и на националния отбор.

За турнира той бе привлякъл най-добрия състезател на Гърция - Константинос Папастадопулос и шампионът на Англия с Арсенал и национал на страната си Терънс Боу: "И двамата са мои приятели от дълги години и от много време витаеше тази идея да ги поканя. Сега имахме кадрови проблеми аз ги помолих да се присъединят към нас и те приеха радушно идеята".

Успехът със сигурност прави Христов и отбора му още по-жадни за големи постижения.

"Много ще се радвам това да не е максимума на възможностите, което имаме, защото аз съм убеден, че ако подобрим още организацията, както и работата си като екип, и ако се намерят повече хора, които стоят зад нас, ще можем да продължим да защитаваме това постижение, а и защо не да помечтаем за нещо по-сериозно. Безспорно за мен лично най-голямото постижение в Назаре е именно признанието, което получаваме от толкова класни и сериозни отбори в Европа. Първо направихме впечатление с класирането си, а и всички видяха, че сме един изключително сериозен отбор със състезатели, които умеят да играят плажен футбол на високо европейско ниво. Освен, че получихме похвали за класирането ни, получихме и доста предложения за бъдеща работа с големи отбори от Европа", разкри Христов.

"Накрая искам още веднъж да благодаря на абсолютно всички хора и приятели, които през тези 12 години са били част от тази идея, давали са каквото могат в името на отбора и този успех е наистина за всички, които се трудихме и положихме много сериозни усилия в тази посока. Отборът ни към този момент наброява 18-20 човека, но една част от тях поради различни причини не успяха да присъстват с нас в Назаре. Това обаче по никакъв начин не омаловажава техния дял за постигането на този резултат", завърши треньорът на МФК Спартак.

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки