Мощна Франция прати Меси и компания у дома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Мбапе с велик мач, вкара два гола и изработи дузпа в голов спектакъл

Мощна Франция прати Меси и компания у дома (ВИДЕО+СНИМКИ)

Франция се класира за четвъртфиналите на Мондиал 2018 след победа с 4:3 над Аржентина в спиращ дъха двубой изпълнен с обрати на „Казан Арена”. „Петлите” поведоха с 1:0 след точно изпълнена дузпа на Гризман, която бе отсъдена за нарушение срещу Мбапе. Блестящ гол на Анхел ди Мария върна равенството малко преди почивката, а в началото на второто полувреме „гаучосите” поведоха, не без късмет, с гол на Меркадо. Последваха  обаче силни минути за евопейския отбор, в който на три пъти Армани трябваше да вади топката от мрежата си. Първо Павар изравни, а Килиан Мбапе увенча страхотната си игра с 2 гола. В добавеното време Агуеро даде надежда за Аржентина с трети гол, но времето не стигна на „албиселесте”, които загубиха с 3:4.



Аржентина започна агресивно в първите минути, но атаките на „гаучосите” не притесниха добре организираната отбрана на „петлите”. В 8-ата минута Масчерано спъна Килиан Мбапе в близост до пеналта, което даде добра възможност за французите. Антоан Гризман изпълни фаула, пращайки топката над стената, но късметът покри „албиселесте” и кълбото се отби в напречната греда.



В 11-ата минута атака на Аржентина бе спряна, още преди да бъде нанесен удар, Мбапе овладя и тръгна от полето на Франция, направи впечатляващ рейд в половината на „гаучосите”, надбягвайки бранителите, и нахлу в наказателното поле, където Маркос Рохо го фаулира и иранският рефер Фагани посочи бялата точка без колебание. Гризман бе точен при 11-метровия удар, давайки преднина на своя тим в 13-ата минута.



Бързите контраатаки на французите продължиха да бъдат истински кошмар за тромавата отбрана на южноамериканците, а в 19-ата минута Погба прати с далечен пас топката зад защитния вал на Аржентина, Мбапе пое топката и отново бе спрян с нарушение, като този път това направи Масчерано и за негов късмет фаулът бе маркиран на границата на наказателното поле. Погба стреля директно към вратата, но без нужната точност и изкара в аут.



Жиру не показа достатъчна концентрация в няколко ситуации, които можеха да доведат до опасност пред вратата на Армани.



Отбраната на Франция успешно неутрализираше най-опасния играч на „гаучосите” – Меси, но изравнителният гол отбеляза друг играч. В 41-ата Анхел ди Мария бе оставен непокрит, получи топката и от около 25 метра и с точен удар с левия крак прати топката в горния ляв ъгъл на вратата пазена от Лорис.



„Гаучосите” направиха ударен старт на второто полувреме, повеждайки с 2:1 след 3 минути игра. При центриране от фаул топката бе отбита към Меси, той овладя и бързо успя да си нагласи за левия крак и пробва удар, на пътя на кълбото обаче бе Меркадо, който отклони пред погледа на Юго Лорис и обратът бе налице.



Неразбирателство между Фацио и Армани можеше да доведе до изравнителен гол в 55-ата. Влезлият след почивката Фацио трябваше да остави вратарят да улови, но реши да забърза действията и чукна към Армани, което можеше да се превърне в идеална асистенциа за Гризман. Все пак стражът успя с усилие да избие в корнер, преди нападателят на „петлите” да бие към опразнената врата.



Ернандес напредна отляво в 57-ата, центрира към пеналта, където няколко играчи се разминаха с топката, за да стигне до Павар, който с мощен фалцов удар от движение възстанови равенството.



Килиан Мбапе правеше страхотен мач, като към изработената дузпа през първата част добави и гол в 64-ата минута. Ернандес пусна топката в наказателното поле на „гаучсоите”, Матюиди успя да нанесе удар, който обаче срещна тяло на бранител. Кълбото се отклони към Мбапе и 19-годишният футболист с удар по земя матира за трети път Армани.



Аржентина бе в нокдаун и „петлите” нанесоха решаващ удар в 68-ата минута. Оливие Жиру получи в предни позиции и пусна топката за включващия се на скорост Мбапе отдясно, като младият футболист засече в движение и покачи на 4:2.



Преднината от два гола сякаш отчая южноамериканския тим, който така и не успяваше да намали изоставането. В 85-ата минута Меси успя да се измъкне на стрелкова позиция, но би слабо с десния крак, право в Лорис.



В третата минута от добавеното време Серхио Агуеро намали на 3:4, но нямаше достатъчно време да се стигне и до четвърти гол, така Франция победи Аржентина с 4:3 и се класира за четвъртфиналите.

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки