Сензациите в пресата: В Австрия посочиха Адмира за фаворит срещу ЦСКА в София

Фенове на Милан запазиха два блока за мача в чест на Гунди, Локо Пд прибра халф на Левски

Сензациите в пресата: В Австрия посочиха Адмира за фаворит срещу ЦСКА в София

Най-интересните теми в пресата у нас днес, 26 юли:

 

„Тема спорт”: В Австрия посочиха Адмира за фаворит срещу ЦСКА в София

 

Австрийският спортен сайт Abseits.at направи подробен анализ на ЦСКА преди двубоя на "Армията" днес. Колегите от Централна Европа не са съгласни с мнението на треньора на Адмира - Ернст Баумайстер, който определи своя отбор като аутсайдер. Според Abseits многото кадрови проблеми при червените накланят везните в полза на Адмира. Заглавието на статията е: "Пълна кадрова лудост в ЦСКА", а автор е главният редактор на сайта Даниел Мандл. Той отбелязва продажбата на Каранга и покупката на Мауридес, припомнена е и драматичната битка с Рига.

"В ЦСКА ги боли най-вече от наказанието на Малинов, който, забележете, си изкара червен картон след края на реванша с Рига. Неговите пасове са метроном в средата на терена. Той вероятно е най-добрият халф в отбора, а наскоро бе свързван с трансфер в Аустрия Виена. Тиаго пък може да те попари много лошо със своите далечни удари, бърза мисъл, добър поглед и усет към събитията на терена. Той е наказан за първата среща, но в реванша ще е на линия и е повод за притеснение. Жоржиньо е най-опасният и остър футболист на ЦСКА. Каранга пък е с класа над новия нападател на червените Мауридес, тъй като той тренира с ЦСКА от около две седмици, липсва му добра физическа подготовка и още не е достигнал пика във формата си. Адмира трябва да се пази от играта му с глава, но не е толкова голяма заплаха, каквато бе Каранга", пишат от Alberts.

"ЦСКА може да се окаже с по-млад състав дори от Адмира. Очаква се средната възраст на армейците да е около 23 години. Половината основни футболисти ги няма, като те едва ли ще са на линия и за реванша. Така че треньорът Ел Маестро на практика трябва да сглоби друг състав и да търси нови решения с играчи, на които им липсва опит, не са в добра форма или пък са използвани по-рядко. Според нас Адмира е фаворитът в София", допълват австрийците.

 

„Тема спорт”: Фенове на Милан запазиха два блока за мача в чест на Гунди

 

Фенове на Милан запазиха два блока от сектор Г на националния стадион за двубоя между росонерите и Левски в чест на 75-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов. Мачът между двата отбора ще се проведе на 11 август от 19:43 часа. Така анонсираха от ръководството на Левски и фирмата организатор. От фен клуба на италианския гранд вече са резервирали солидно количество билети за реванша.

"Лятото е в разгара си, но за епичното "гостуване" на фен клуб Милан България в Разград за двубоя Лудогорец - Милан през февруари все още се носят легенди... Съдбата обаче отново намигна на всички червено-черни сърца в родината ни и ще ни предостави възможността да наблюдаваме отново на живо момчетата на Рино Гатузо! Досещате се за какво става въпрос... Датата е 11 август, мястото - Националният стадион "Васил Левски", началният час - 19:43 ч., а събитието - приятелският мач Левски - Милан, наречен "75 години Георги Аспарухов" и посветен на годишнината от рождението на Гунди. За да продължим традицията и идеята, че ФКМБ е едно голямо червено-черно семейство, можем с удоволствие да ви поканим да гледаме тази среща заедно в сектор Г, блокове 43 и 44", се казва в съобщение на миланистите.

 

„Меридиан мач”: Локо Пд прибра халф на Левски

 

Селекцията в Локо (Пд) не спира и от клуба са готови да вдигнат още повече класата на отбора, за да го изведат на позиция не само в Топ 6, но и в битката за място в Лига Европа. От вчера с „черно-белите" тренира доскорошният халф на Левски Георги Янев. Един от най-големите таланти в „синята" школа в последните години разтрогна по взаимно съгласие в началото на лятото. Титулярът в националния отбор до 19 години, който миналото лято участва на европейското първенство в Грузия, изкара по-голямата част от лятната подготовка със Славия, но в крайна сметка не се разбра с „белите". В Локо (Пд) той ще тренира до края на седмицата, след което треньорът Бруно Акрапович ще се произнесе дали да му бъде предложен договор. След първите две занимания обаче босненецът е дал добра оценка за 20-годишния футболист. Той е харесван и от спортния директор Чавдар Цветков, а и от от почетния президент Христо Бонев, както и от изпълнителния директор Кузман Маринков. Самият Христо Крушарски потвърди, че последните двама са в основата на неговото идване на „Лаута". Янев е отлична опция за халфовата линия, където може да играе, както пред защитата, така и изнесен по-напред. През миналия сезон той се готвеше с Левски, а след идването на Делио Роси игра силно в контрола с Локо (Сф), но от „Герена" решиха да го преотстъпят. През есента на 2017 г. Янев бе в Струмска слава, а през пролетта в Ботев (Враца).

 

 

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки