Баскетнационалите без лагер и контроли преди световни квалификации

Любо Минчев събира играчите на 8 септември за битките с Франция и Русия

Баскетнационалите без лагер и контроли преди световни квалификации
Националният ни отбор по баскетбол няма да има продължителен лагер или пък да играе контролни срещи преди старта на втората фаза на световните квалификации.
 
Трикольорите ще се изправят срещу Франция на 13 септември в "Арена Ботевград", а три дни по-късно гостуват на Русия. Това са първите им мачове в решителния етап по пътя към Китай 2019.
 
Нашите влизат в битката с 2 победи и 4 поражения, докато петлите нямат нито една загуба в 6 срещи. Сборная пък е с баланс 3-3. Другият ни съперник в този етап - Босна и Херцеговина е със същия актив като лъвовете - 2-4. В групата са още Чехия (5-1) и Финландия (3-3), с които обаче няма да играем.
 
Първоначалните очаквания бяха селекционерът Любо Минчев да събере триколъорите в последната седмица на август. Заради квалификациите за Шампионската лига, в които ще участва Левски Лукойл, както и тези за ФИБА Къп, където ще играят Балкан и Рилски спортист, обаче специалистът е преценил, че е по-добре да не прави дълъг лагер. В резултат той ще събере избраниците си чак на 8 септември, като първата им тренировка ще бъде на 9-и.
 
"Момчетата така или иначе ще започнат подготовката си с клубните отбори. Няма смисъл да нарушаваме ритъма на клубовете, като по средата на процеса извикам част от основните им играчи. Така те ще тренират основно с отборите си, след което ще дойдат за няколко занимания в националния тим, изиграваме двата мача и така.
 
Истината е, че ФИБА явно изобщо не се е съобразила с този прозорец и датите, които предоставя, както за националните отбори, така и за квалификациите на отделните клубни турнири", призна пред „Тема спорт" Любомир Минчев.
 
Селекционерът ще обяви до няколко дни разширената група, на която ще разчита за двубоите с Франция и Русия. Не се очаква в нея да има сериозни изненади.
 
По всяка вероятност там ще бъдат Александър Везенков и Дий Бост, които ще играят в Евролигата с Олимпиакос и Химки. Предвид, че датите за двата мача нямат връзка с клубната надпревара, то би трябвало да няма проблем двамата да бъдат пуснати от треньорите си.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки