"Десподов-Джеси" шоу върна ЦСКА на победния път (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Армейците" разгромиха аутсайдера в Първа лига

"Десподов-Джеси" шоу върна ЦСКА на победния път (ВИДЕО+СНИМКИ)
ЦСКА разгроми с 4:0 аутсайдера Верея в мач от петия кръг на Първа професионална лига. Кирил Десподов и Едвин Джеси спертнаха фамозно шоу за феновете на ст. "Българска армия". Първият вкара две от попаденията и подаде за още едно, реализирано именно от Джеси. Ганайският национал пък асистира за първия гол на Десподов. Крайният резултат оформи Мауридеш.
 
Успехът приближи ЦСКА отново на точка зад лидера Левски. Авансът на "червените" пред третия Лудогорец пък е 4 точки, след като по-рано днес шампионите се издъниха срещу Славия (0:0).
 
 
Мачът очаквано започна с натиск на домакините. В първия четвърт час фтболистите на Нестор Ел Маестро владееха топката, атакуваха, но до голови положения така и не успяваха да стигнат.
 
Все пак в 17-ата минута защитата на гостите се пропука и ЦСКА поведе в резултата. Едвин Джеси качи топката на главата на Десподов, който простреля вратаря на гостите за 1:0.
 
 
В следващите няколко минути "червените" се опитаха за затворят мача с втори гол. Секулич подаде към Мауридес, който стреля с глава, но над вратата. Иво Иванов пък върна неразчетено към вратаря на Верея, който обаче успя да поправи грешката му. След половин час игра Георгиев улови силен удар на Пинто от далечна дистанция.
 
Гостите се бранеха геройски и успяха да удържат щурма на "червените". Те се справиха и с пресата, която им налагаше отбора на ЦСКА. На два пъти дори стигнаха до Черниаскас, но не успяха да го застрашат. За цяло първо полувреме Верея не отправи нито един удар към вратата на домакините.
 
 
Минута преди почивката Мауридес пропусна да отбележи след центриране на Джеси отляво.
 
В началото на второто полувреме страхотен удар на Тиаго от дистанция профуча покрай вратата на Верея. Секунди по-късно ЦСКА вече водеше с 2:0. Автор на попадението отново беше Десподов. Рубен Пинто пусна пас зад защитата на гостите, нападателят овладя топката и със силен удар я прати под гредата. 
 
 
Това попадение даде допълнителен импулс в играта на ЦСКА и вратата на старозагорци се превърна в стрелбище. В 50-ата минута блестяща намеса на Георгиев предотврати трети гол на Десподов. Пет след Мачадзе изчисти топката от краката на Едвин Джеси беше заел добра позиция в малкото наказателно поле.
 
Шут на Едвин Джеси се отби в напречната гледа в 61-ата минута. Топката остана владение на "червените" и удар с глава на Мауридес излезе в аут. Малко по-късно Десподов надбяга защитник на Верея и стреля, но Георгиев спаси с крак, последва добавка на Мауридес, чийто удар също беше блокиран от вратаря.
 
 
В 67-ата минута Джеси направи резултата 3:0 след асистенция на Мауридес. 
 
Бодуров можеше да вкара в 79-ата минута, но ударът му беше спасен от Георгиев. Шест след това вратарят на Верея капитулира шест, след като Мауридес беше изведен зад отбраната на и го прехвърли за 4:0.
 
Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки