Петков: Не обръщам внимание на рекордите

Трябва да работим над непостоянството си, допълни стражът

Петков: Не обръщам внимание на рекордите
Вратарят на Славия Георги Петков подобри рекорда за най-възрастен футболист в родния елит. Срещу Лудогорец (0:0) стражът бе под рамката на 42 години, 5 месеца и 12 дни (роден е на 14 март 1976 година).
 
Така той изпревари постижението на Йордан Филипов, който като вратар на Черно море през 1988-а играе срещу Локо Пд на 42 години, 5 месеца и 8 дни. Петков обаче не отдаде особено значение на този факт. 
 
"Не обръщам внимание на тези неща. Опитвам се да съм съсредоточен и да помагам на отбора. Да съм жив и здрав, смятам, че мога да го правя още", каза стражът. 
 
Той държи и постиженията за най-възрастен роден участник в евротурнирите (Петков е и вратарят с най-много участия в тях - 52), както и най-възрастен носител на Купата на България.
 
Рекордьорът обаче повече се ядосваше от пропуснатата възможност белите да победят шампиона, отколкото от постижението си. 
 
"Изпуснахме Лудогорец. Имахме ситуации и при малко повече късмет спокойно можеше да победим. Трябваше ни малко по-добра концентрация при завършващия пас. Но с оглед на състава ни за нас точката е добре дошла.
 
Проблемът ни е, че редуваме силни със слаби мачове - не показваме постоянство. Именно върху това трябва да работим. Непостоянството се дължи на това, че имаме много млади момчета в отбора. В един двубой те са добре, в друг не могат да регулират действията си. Но те ще израснат с такива мачове и ще се оправим. Надявам се да подобрим действията си.
 
Лудогорец? Защо казвате, че съперникът не е играл добре в атака? Първо трябва да отчетете, че Славия игра много добре и не позволи на Лудогорец да има положенията, които е създавал в предишни мачове. Виждате, че в минали двубои те имаха доста ситуации, а срещу Славия не ги създадоха, защото ние бяхме на добро ниво", отчете той.
 
Стражът заяви, че ще приеме повиквателна за националния отбор, ако получи такава. 
 
"Никога досега не съм разговарял с Петър Хубчев и никога не съм казвал, че се отказвам от националния. Гошо Петков е на разположение на националния отбор, ако там имат нужда от него", завърши стражът.

 

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки