Селекционерът на Словения: Поздрави на треньора на Левски, не казвам дали е помагал

“Бербатов ми каза, че няма да ми пожелае успех, защото играем срещу родината му, но пак го пуснах да играе цял мач", заяви Кавчич

Селекционерът на Словения: Поздрави на треньора на Левски, не казвам дали е помагал

Словенският селекционер Томаж Кавчич, говори пред българските медии в Любляна преди утрешната среща с България.

Двата тима излизат в първия си двубой от Лигата на нациите от 21,45 часа на стадион “Стожице” в словенската столица.

“Попаданхме в тежка група в новия турнир Лига на нациите. Въпреки това имаме своите амбиции да победим утрешния ни съперник и да стартираме успешно. В този момент обаче не мога да обещая, че това ще стане”, започна специалистът и добави, че се познава добре със старши треньора на Левски Славиша Стоянович, но не конкретизира дали сънародника му му е помогнал в разузнаването на България:

“Говорих с него и поздравявам за това, което върши в Левски. Но за какво си говорихме - това остава лично между нас”.

Кавчич разкри обаче какво си е говорил с българската звезда Димитър Бербатов, на когото е бил наставник в благотворителен мач миналата събота:

“Той ми каза, че няма как да ми пожелае успех, тъй като играя срещу неговата родина. Въпреки това го пуснах да играе цял мач!”

“С България очаквам да се направим много хубав и отворен мач. Ние трябва да стоим компактно на терена. Виждам огромно желание и настроение за работа у моите футболисти на тренировките. Те обаче са едно, а официалния мач е нещо съвсем различно. Надявам се да пренесем желанието и настроението и на мача утре вечер. Скубиц е под въпрос за мача, заради лека травма, докато Щулац със сигурност го пропуска заради проблеми със зъба”, каза още селекционерът на Словения, цитиран от Дарик

В мача с България Словенската федерация ще изтърпи и своето наказание от последните евроквалификации.

Заради проблеми с публиката на последното домакинство с Украйна, за мача в четвъртък ще бъдат затворени два сектора с по 1000 места.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки