Борисов надъхва волейболистите за нови победи на Световното (ОБНОВЕНА+ГАЛЕРИЯ)

"Гледат ви децата, младежите, ставате пример за подражание и сте много важни", заяви Премиерът на България

Борисов надъхва волейболистите за нови победи на Световното (ОБНОВЕНА+ГАЛЕРИЯ)

Премиерът Бойко Борисов се срещна с националния отбор по волейбол и с треньора им Пламен Константинов във Варна. Световното първенство по волейбол стартира от морската столица на 9 септември и ще продължи до края на месеца. В първия си мач в неделя "лъвовете" прегазиха с 3:0 Финландия, в четвъртък излизат срещу Иран.

Това е най-големият шампионат, провеждан в страната ни. Световното ще се проведе в България, благодарение на едногодишни усилия на Българската федерация по волейбол да спечели домакинството и на категоричната подкрепа на българското правителство и премиера Бойко Борисов.



Правителството отпусна 500 000 долара, което е сумата, предвидена за плащане през 2018 г. за организирането и провеждането на Световното първенство. Общата сума на изплатените от кабинета средства за организацията му в периода 2016-2018 г. е 5 000 000 долара.



Борисов заяви, че отборът ни е достатъчно мотивиран от пълните зали. "Гледат ви децата, младежите, ставате пример за подражание и сте много важни. В момента правим три световни - волейбол, художествена гимнастика и гребане", заяви премиерът. Любо Ганев пък му подари книга с послание "От най-високия за най-големия".



След посещението си във Варна, Борисов отива и в Бургас.



"Първо започнахме с масовия спорт, десетки дори стотици игрища. Заварихме България без никакви зали, вместо да се подпира на колоните висеше във въздуха и имаше вода отдолу. Господ ни е спасил, да не се случи най-страшното. Инвестираха се много пари и воля", заяви Борисов, като изреди почти всички български градове където има открити съвсем нови спортни зали. Премиерът уточни, че всичко това е важно, за да мотивира децата да спортуват. "Кога русенската публика ще имат шанса да гледат Франция и Бразилия. Помните колко хвалба беше руското световно и колко пари се инвестираха. Ние в момента правим три световни, едното в най-масовия спорт след футбола", заяви още Борисов.



От своя страна спортния министър Красен Кралев заяви, че продължаваме да се борим за спечелването на домакинствата на олимпийски квалификации във важните за нас спортове - бокс, борба, волейбол. Той допълни, че се надяваме да вземем една от групите и полуфинална група на Евро 2021 по волейбол за жени, както и група от Европейското първенство по баскетбол за мъже. 



Премиерът Борисов заяви още, че е много доволен от резултатите на националния отбор по футбол и, ако продължават така, е готов да обмисли проект за нов стадион.

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки