ЦСКА със смесен състав на „Огоста" за купата

В този турнир, който подцени съперника си в повечето случаи страда, каза Ферарио Спасов

ЦСКА със смесен състав на „Огоста" за купата
Монтана посреща ЦСКА днес от 19:00 часа в 1/16-финален сблъсък за Купата на България.
 
Втородивизионният тим ще опита да повтори постижението си от 2014 г., когато от същата позиция елиминира армейците, които и тогава бяха лидери в Първа лига. Червените пък се готвят за доста труден двубой в навечерието на битката с Левски. 
 
"Падна ни се най-сложният възможен съперник, но това са капризите на жребия. Трябва да победим и да продължим напред", каза треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро преди двубоя с Монтана.
 
Армейците ще заложат на комбинация между основни футболисти и такива, които получават по-малко минути от началото на сезона. Сигурно ще се даде почивка на част от титулярите преди вечното дерби в събота.
 
Промени ще има във всички линии, като се започне от вратарската позиция, на която дебют ще запише Стипица, и се стигне до атаката. Титуляр след повече от 3 месеца ще е Манолев, а първи старт за армейците се очаква да направи и бразилският нападател Евандро.
 
На Монтана също му предстои доста тежък двубой през уикенда - домакинство срещу Арда. Въпреки това треньорът Ферарио Спасов заяви, че няма намерение да "пази" футболисти.
 
Големите козове в атака са Сергей Георгиев и Атанас Илиев, които имат основен принос за доброто представяне на тима този сезон. Монтана е и отборът с най-малко допуснати голове във Втора лига и именно върху добрата игра в защита ще падне акцентът днес. Монтана е и единственият тим без загуба в професионалния футбол този сезон - 4 победи и 4 равенства при 12:3 голова разлика.
 
"Ние имаме по-важни цели от купата. Срещата с ЦСКА ще е генерална репетиция за мача с Арда в неделя. Няма обаче да се предадем без бой.
Футбол е - може и до изненада да се стигне. При нас настроението е на ниво след двете последователни победи над Царско село и Поморие.
 
В този турнир, който подцени съперника си и не изпитва респект и уважение към него, в повечето случаи страда. Ние няма да се пестим, защото до срещата с Арда има много време. За Монтана предстоящият сблъсък с ЦСКА е голямо предизвикателство. Имаме си своите шансове и ще направим всичко възможно да затрудним максимално съперника", допълни Феро.
 
Юношата на Левски Владислав Мисяк ще пропусне мача, тъй като е с извадено рамо. Ветеранът Мирослав Антонов пък може да се завърне на терена към началото на ноември след операция на менискус.

 

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки