СРАМ: Жозе и Юнайтед с най-слабия старт във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Чуковете“ удариха мощно стола на Жозе с 3:1 в Лондон

СРАМ: Жозе и Юнайтед с най-слабия старт във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед регистрира най-слабия си старт в английската Висша лига след изиграването на първите седем кръга, след като загуби с 1:3 от Уест Хем в Лондон.

За последно „червените дяволи“ са имали едва 10 точки след седем мача през сезон 1989/90, когато пред уволнение бе легендарният сър Алекс Фъргюсън.

Поражението идва слага край на безспорно най-тежката седмица и на Жозе Моуриньо като треньор на тима, който във вторник отпадна от Купата на лигата след срамна домакинска загуба с дузпи от втородивизионния Дарби Каунти, след като два дни преди това не можа да бие вкъщи новака Уулвърхемптън – 1:1.

Това доведе до скандал на тренировка между треньора и рекордната клубна покупка Пол Погба, който днес бе титуляр и остана на терена до 70-ата минута, но не показа, че заслужава да е на терена. 

Уест Хем от своя страна започна вихрено двубоя, защото бе на другия полюс след равенство 0:0 с Челси и погром с 8:0 за Купата на лигата над Макълсфийлд.

„Чуковете“ поведоха още в петата минута, когато Пабло Сабалета откри резултата, макар и след засада.

Изненадващата защитна тройка на гостите в лицето на Крис Смолинг, Виктор Линдельоф и Скот Мактоминей имаше трудности в началните минути, но впоследствие Юнайтед изравни играта и в 23-ата минута удар на Ромелу Лукаку с глава срещна гредата.

В 39-ата минута Моуриньо бе бесен на тъчлинията, след като Мактоминей бе повален от Масуаку в наказателното поле. 

Две минути преди края на полувремето Уест Хам удвои аванса си с голяма доза късмет. Силен удар на Ярмоленко се отби в тялото на Линдельоф и не остави шансове на Де Хеа.

Моуриньо реши да не прави промени на почивката и започна второто полувреме със същата схема. Юнайтед правеше опити да вземе контрол върху случващото се на терена, но в атаките на тима липсваха идеи, а и се допускаха прекалено много грешки. 

Промяната дойде в 57-ата минута, когато на терена се появи Рашфорд на мястото на Линдельоф. След влизането на английския национал “червените дяволи” изглеждаха далеч по-офанзивно настроени и започнаха да притискат съперника.

В 64-ата минута Ашли Йънг центрира чудесно отдясно и намери непокрит Маруан Фелайни, който стреля добре с глава, но Лукаш Фабиански се намеси блестящо и спря топката на голлинията.

Юнайтед все пак успя да намали в 71-ата минута, когато резервата Маркъс Рашфорд засече майсторски с пета центриране от корнер на близката греда и матира вратаря на домакините.

Гостите тръгнаха да изравняват, но се откриха прекалено и след една отлична контраатака Уест Хем успя да вкара трети гол чрез Марко Арнаутович, изведен отлично сам срещу Де Хеа от капитана Марк Нобъл.

Така в крайна сметка Уест Хем стигна до трите точки и вече има седем в своя актив, със само три по-малко от Юнайтед, а на „Олд Трафорд“ ще трябва да решат как да се справят с хаоса и игровата криза в отбора. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки