Зам.-министър Ваня Колева даде старт на турнира „Заедно за спортната акробатика“

Вярвам, че тук растат бъдещи шампиони, обяви тя

Зам.-министър Ваня Колева даде старт на турнира „Заедно за спортната акробатика“

 Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откри  турнира „Заедно за спортната акробатика“ в Айтос, който е част от Европейската седмица на спорта #BeActive.

Общо 70 деца от пет спортни клуба участваха в състезанието. Турнирът се организира от клуб по спортна акробатика „Орел“, който е кандидатствал по проект и спечелил финансиране по Програмата „Децата и спортният клуб“ за 2018 г. на Министерството на младежта и спорта.

„Изключително съм щастлива да бъда тук по един чудесен повод какъвто е турнирът „Заедно за спортната акробатика“. Благодаря на всички, които оказаха съдействие за провеждането на това състезание за нашите млади спортисти в разгара на Европейската седмица на спорта. Тази мащабна инициатива на Европейската комисия има за цел да насърчи здравословния начин на живот и физическата активност в цяла Европа. Уверявам ви, че и занапред можете да разчитате на подкрепата на Министерството на младежта и спорта за подобни инициативи“, каза Колева.

Тя поздрави домакините от клуб по спортна акробатика „Орел“ – Айтос за положените усилия за осигуряването на отличните условия, за да се превърне този турнир в един истински спортен празник.

 „Вярвам, че тук растат бъдещи шампиони, които ще ни донесат много радост в следващите години. Но най-радостно от всичко е, че много ученици обичат спортната акробатика и се занимават активно с нея. Наистина е прекрасно да видя толкова много млади спортуващи българи. Спортът ще Ви донесе не само много вълнения, но и качества, които са важни за Вашето личностно развитие като бъдещи членове на нашето общество“, добави заместник-министър Ваня Колева.

На спортното събитие присъстваха още народните представители Галя Василева и Севим Али, генералният секретар на Българската федерация по  спортна акробатика Недко Костадинов и зам.-кметът на Община Айтос Мариана Димова.

„Поздравявам Ви с това, че от най-ранна детска възраст сте решили да се занимавате с нещо, което освен, че е полезно за Вашето здраве, води и до прославянето на България. Убедена съм, че днес сред Вас има спортисти, които ще прославят името на Айтос, на Област Бургас и на нашата страна в световен мащаб. Защото с Вашите усилия и неуморен труд съм сигурна, че ще го постигнете. В лицето на народните представители, в лицето на ММС, в лицето на цялата държава може да усещате силна подкрепа за това, което правите. Поздравявам организаторите и Община Айтос за това, че спазват традицията в акробатиката”, каза Галя Василева. 

Севим Али благодари на Ваня Колева за подкрепата, която Министерството на младежта и спорта оказва в организирането на турнира.

„Убеден съм, че тези млади спортисти, усещайки подкрепата на Министерството се чувстват по-уверени и горди. Като народен представител и член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Ви уверявам, че и в бъдеще ще срещате моята подкрепа. Винаги съм готов за един позитивен дебат, свързан с новия Закон за физическото възпитание и спорта, който се очаква другата седмица да бъде гласуван на второ четене и от Народното събрание. Надявам се, че с приемането му ще създадем един добри условия за тези прекрасни младежи и деца да се развиват в България“, заяви Али.

Генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов също благодари на Министерството на младежта и спорта и отбеляза, че това състезание подпомага подготовката на състезателите за държавните първенства.

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки