Сензациите в пресата: Наказателен лагер в ЦСКА, Ел Маестро привикан за обяснения

Стоянович разузнава Славия на живо

Сензациите в пресата: Наказателен лагер в ЦСКА, Ел Маестро привикан за обяснения

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 1 октомври:

 

„24 часа”: Наказателен лагер в ЦСКА след провала, Ел Маестро привикан да дава обяснения 

 

Режимът в ЦСКА ще бъде затегнат свирепо, след като „червените" се провалиха в трети решаващ мач от началото на сезона. Тимът на Нестор Ел Маестро записа две загуби от Левски и Лудогорец и направи равен с Ботев. И това бяха трите двубоя срещу сериозни съперници от началото на първенството. Нестор Ел Маестро пък бе привикан да даде обяснение за бездушната игра на отбора, която приличаше доста на тази, която „червените" показаха при гостуването си в Разград. На всичко отгоре и съставът бе абсолютно същият като в двубоя срещу шампионите.

Според статистиката от срещата ЦСКА има само един точен удар във вратата на Левски и той бе в 35-ата секунда. Всички атаки на „сините", включително и тази за гола, тръгват от грешка в средата на терена на някой от играчите на „червените". При попадението сгафи Ангел Лясков, но пък той, Николай Бодуров и Божидар Чорбаджийски бяха единствените, които показаха някакъв хъс на терена. Мауридес сам търсеше топката, след като халфовата линия липсваше тотално, което го остави като лесна плячка за защитниците на Левски. До края на годината ЦСКА ще трябва да изиграе още един двубой с Лудогорец, който може да се окаже и фатален за пореден сезон за амбициите на „червените".

ЦСКА трябва да благодари и на вратаря си Витаутас Черняускас, който извади няколко сериозни положения и запази разликата от едно попадение. Той не носи никаква вина за автогола си. Това е второто попадение в собствената врата на литовския национал, след като успя да се разпише и за Черно море на „Българска армия". Всички фактори в Борисовата градина бяха категорични, че точно играта е била причина за загубата, а не решението на Ивайло Стоянов да не даде чиста дузпа за игра с ръка на Иван Горанов. 

 

„Тема спорт”: Стоянович разузнава Славия на живо

 

Треньорът на Левски Славиша Стоянович ще разузнава на живо Славия днес. Белите приемат на националния стадион Ботев Враца от 20:00 часа. В следващия кръг сините ще се изправят именно срещу Славия. Столичното дерби ще се проведе на „Герена" в неделя, 7 октомври, от 19:15 часа. Днес Левски ще започне подготовка за този сблъсък. Единственият с проблеми в състава е вратарят Божидар Митрев, който е с контузия в рамото. Стражът загуби титулярното си място в началото на кампанията и след като излезе на почивката с Вадуц в реванша от Лига Европа, повече не е заставал под рамката в официален двубой.

В мача с ЦСКА Габриел Обертан изправи косите на треньорския щаб и феновете. Той дълго получаваше лекарска помощ, но след срещата французинът обяви, че състоянието му не е тревожно и той ще може да се появи в игра срещу белите. В дните до мача сините ще наблегнат на тактическите занимания. След двубоя със Славия в първенството ще има пауза заради участието на националния отбор в турнира Лига на нациите. През нея Стоянович отново ще наблегне върху подобряването на физическата подготовка. В този елемент има сериозно развитие след пристигането на специалиста. През първата част на мача с ЦСКА сините наложиха висока преса, а в края на мача също бяха на ниво и не допуснаха да бъдат превъзхождани от противника. От „Герена" вече работят и по организирането на контрола за паузата в шампионата. Най-вероятно от тима в нея ще отсъстват Иван Горанов и Холмар Ейолфсон. Очаква се първият да бъде повикан от Петър Хубчев в националния отбор, а Холмар отново да е сред избраниците в селекцията на Исландия.

 

„Тема спорт”: Бакалов титуляр в Цюрих, клубове от Португалия и Англия идват за Натанаел 

 

Силните изяви на Димо Бакалов напоследък се очаква да му донесат титулярно място при гостуването на Лудогорец в Цюрих за Лига Европа, разбра "Тема спорт". Мачът в Швейцария е в четвъртък от 19:55 часа. Срещу Черно море във втори пореден мач за първенство Бакалов започна на лявото крило и се представи отлично. Той се отчете с цели три асистенции и един гол. Игра на ниво и при гостуването на Ботев Пловдив, спечелено с 3:2 след обрат. Тогава бе заменен в 61-ата минута от Лукоки. Записа 90 минути и в двубоя за купата през миналата седмица в Несебър. Постоянните му изяви са накарали Пауло Аутуори да планира състава си за Цюрих с него сред 11-те. Реално бразилският специалист ще направи само две промени за визитата в Швейцария. Недялков, който бе ляв бек срещу Черно море, ще се върне в центъра на защитата до Моци, а Натанаел, който остана резерва с моряците, ще започне на обичайния си пост. На пейката ще седне централният бранител Рафаел Форстър.

Клубове от Португалия и Англия пък се очаква да бъдат на стадиона в Цюрих в четвъртък. Те ще следят изявите на левия бек на разградчани Натанаел. Става въпрос за гранд от Иберийския полуостров и отбор от втората половина на Висшата лига. Те ще бъдат на мача по покана на мениджърската агенция, държаща правата на бразилеца, която е базирана именно в швейцарския град.

 

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки