Холандия сложи край на германския терор (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бундестимът се озова на дъното в групата след исторически срам

Холандия сложи край на германския терор (ВИДЕО+СНИМКИ)
Холандия спечели с 3:0 домакинството си на Германия от Лигата на нациите, което се игра на стадион "Йохан Кройф Арена".
 
Върджил ван Дайк вкара с глава преди изтичането на половин час игра, а в 86-ата минута Мемфис Депай нокаутира Бундестима след бърза контраатака. В добавеното време Вайналдум оформи крайния резултат.
 
Така след 16 години "лалетата" отново победиха големия си съперник. Холандия спечели първите си точки в групата и се изкачи на втора позиция, на една точка зад лидера Франция. Германия е на дъното само с една, след като изживя исторически срам в Амстердам. Успехът на холандците е най-изразителният в историята на съперничеството между двата тима.
 
 
Първата интересна ситуация в мача беше пред вратата на домакините. В 15-ата минута Тимо Вернер бе изведен на добра позиция в наказателното поле, но не успя да отправи хубав удар. Малко след това Томас Мюлер стреля, но Яспер Силесен да спаси.
 
В 20-ата минута и холандците стигнаха до положение, но ударът на Де Лихт с глава не затрудни Нойер. Още 10 след това "лалетата" поведоха в резултата. Бабел засече центриране от корнер, топката се отби в напречната греда и Върджил ван Дайк не сгреши при добавката - 1:0.
 
 
В 37-ата минута Жоржиньо Вайналдум пробва удар от около 25 метра, който профуча опасно близо до гредата. В ответната атака се откри възможност пред Мюлер. Той обаче не успя да насочи топката в очертанията на вратата.
 
Гостите имаха нов шанс в 41-ата минута, когато Марк Ут стреля с глава, но право в ръцете на Силесен.
 
Германците започнаха по-силно второто полувреме и в 53-ата минута Хумелс отправи удар с глава към Силесен, но топката срещна тялото на Бадел.
 
 
В 64-ата минута Лерой Сане влезе в наказателното поле и шутира, но след рикошет в крака на защитник ударът му излезе в корнер. Секунди след това отново Сане получи топката. Той обаче шутира покрай дясната греда. В 70-ата минута и Дракслер опита да изненада Силесен с удар от въздуха, но не намери целта.
 
"Лалетата" можеха да убият интригата четвърт час преди края, когато Менфис Депай се откъсна и стреля от движение, но Нойер спаси.
 
 
Фантастична контра три минути преди края завърши с подаване на Куинси Промес към Мемфис Депай, който разстреля немския вратар за 2:0. 
 
В добавеното време Депай удари греда, след което Вайналдум сложи точка на спора с деветия си гол за националния тим - 3:0.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ХОЛАНДИЯ: 1. Силесен, 2. Дъмфрис, 3. Де Лихт, 4. Ван Дайк, 5. Блинд, 7. Де Йонг, 8. Вайналдум, 9. Бергвайн, 10. Депай, 11. Бабел
 
ГЕРМАНИЯ: 1. Нойер, 3. Хектор, 4. Гинтер, 5. Хумелс, 8. Кроос, 9. Вернер, 11. Джан, 13. Мюлер, 17. Боатенг, 18. Кимих, 23. Ут
Швецкият футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки