Сензациите в пресата: Сменят изпълнителя на дузпи в ЦСКА

Ботев (Пд) продава бразилец през зимата

Сензациите в пресата: Сменят изпълнителя на дузпи в ЦСКА

Най-интересните теми от българския печат днес, 3 ноември:

 

„Тема спорт”: Сменят изпълнителя на дузпи в ЦСКА

 

ЦСКА ще има нов изпълнител на дузпи, след като Мауридес пропусна от бялата точка в миналия кръг с Берое (1:1). Заради слабото му изпълнение в Стара Загора той повече няма да е избор №1 на треньора Ел Маестро. Мауридес вкара две дузпи през сезона - срещу Адмира и Септември, но и при двете не беше убедителен в ударите си. За изпълнител от 11-те метра ще се избира между няколко играчи - Десподов, Coy, Тиаго и Пинто. По традиция Ел Маестро определя предварително кой да бие дузпа, ако се стигне до такава.

Десподов направи един пропуск този сезон - в реванша с Рига в Латвия. В 88-ата минута той имаше възможност да класира ЦСКА за 2-я кръг на Лига Европа, като резултатът бе 1:0 за домакините. Десподов обаче стреля във вратаря. Така се стигна до продължения, а после и дузпи, при които Кирил вкара решителната пета за армейците. Али Coy пък е реализирал 2 пъти от бялата точка за предишния си отбор Шкендербеу през миналия сезон, но не е бил щатен изпълнител.

 

„Меридиан мач”: Ботев (Пд) продава бразилец през зимата

Спортно-техническото ръководство на Ботев (Пд) възнамерява да продаде през зимата бразилеца Густаво Афонсо. Договорът на твърдия титуляр в схемата на Николай Киров изтича в края на сезона и шефовете ще се опитат да вземат пари за него и в същото време да си спестят заплатата му. Последното не е за подценяване, тъй като крилото е един от най-добре платените играчи в клуба. Новата управа вече работи по евентуалната сделка, от която и самият футболист ще бъде доволен.

След официалното придобиване на акциите от Георги Самуилов вече бе обявено, че приоритет в представителния тим ще бъде развитието на млади български играчи. Уточнено бе, че не става дума само за таланти от собствената школа, но и за наложени вече в други клубове перспективни момчета. Треньорът Николай Киров е наясно с това и вече също се е ангажирал със задачата да намери добър заместник на Афонсо, както и да вземе други футболисти, с които да засили конкуренцията.

Афонсо дойде в Пловдив преди година и половина и направи впечатляващ дебют в градското дерби с Локо, когато „жълто-черните" спечелиха с 3:0 на Коматево при закрити врати на 22 септември 2017 г.

 

„Меридиан мач”: ЦСКА готви казармен ред за първия нов

 

Смятаният за сигурно ново попълнение на ЦСКА - Здравко Димитров, ще се сблъска със сериозно предизвикателство от зимата, когато се очаква да бъде оформен трансферът му от Септември на „Армията". Ръководството на „червените" са наясно, че освен с огромен талант, младежът от Банкя има и сериозни проблеми с изкушенията, които разконцентрират доста от младите хора изобщо. Крилото бил с доста широки пръсти и често набързо спечелените от футбола пари отивали за различни забавления. За това хората на Гриша Ганчев ще наложат истински казармен ред в опит да превъзпитат футболиста и да му помогнат да развие в пълна степен това, с което го е надарила природата. В клуба има хора с опит в това отношение, особено покрай Ивелин Попов, който в бурните си млади години бе буквално неконтролируем.

Здравко Димитров е бил следен дълго време от „червените" скаути, които са му дали много висока оценка и са усетили възможността да стане един от големите родни футболисти през следващите години. Той има впечатляващ ляв крак, което не се вижда много често по нашите терени. Възможно е правата му да бъдат купени от ЦСКА, но да бъде даден веднага под наем в друг отбор, където ще може да трупа игрови опит.

 

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки