БОЯТ НАСТАНА! Победата срещу Кипър днес е задължителна

Спас Делев титуляр, Хубчев се колебае за позицията му

БОЯТ НАСТАНА! Победата срещу Кипър днес е задължителна
Пред българския национален отбор по футбол остават два решителни мача - с Кипър и Словения. Двата абсолютни аутсайдера в групата, за които трудно може да се предположи каква цел ще преследват.
 
Ние сме в трети поток и шансовете за излизане са почти пълна химера. В следващите три дни националния отбор има ясна и близка цел. Първо място в групата с две победи срещу Кипър и Словения и евентуална грешна стъпка на Норвегия, която поне на хартия има по-лоша програма от нас. Лошата програма се изразява в гостуването им в Словения.
 
От показаното досега норвежците безспорно са най-добрият отбор в групата, но не пък чак толкова по-добри от българите. Разменените победи говорят за някакво привидно изравняване.
 
Селекционерът Петър Хубчев изгради боеспособен отбор, има подобрение в защитата, създават се и голови положения. За предстоящия двубой треньорът се колебае на каква позиция да започне бившият футболист на ЦСКА Спас Делев, който се завърна в националния отбор след близо 8 месеца.
 
Той пропусна мачовете от Лигата на нациите дотук заради контузия и наказание от ФИФА да не играе 4 месеца футбол, което бе премахнато. Така днес срещу Кипър в Никозия нападателят на Погон Шчечин се очаква да титуляр. За последно Делев игра в контролите с Казахстан и Босна и Херцеговина, в края на март.
 
Сега колебанията са дали Деледв да е на върха на атаката или по лявото крило. Както е известно, Кирил Десподов отпадна заради контузия и почти сигурно на десния фланг ще излезе Николай Димитров. Хичо се намира в отлична форма в клубния си тим Урал. Ако Делев действа на върха на атаката, както с Холандия през март 2017-а, когато вкара двата гола за успеха с 2:0 в София, то зад него ще е Ивелин Попов, а Неделев ще е на левия фланг. Ако Делев е на крилото, то Неделев ще е зад Попето, който ще влезе в ролята на таран.
 
 
Другата въпросителна пред Хубчев е кой да е партньор на Бодуров в центъра на защитата, като най-вероятно Чорбаджийски, с когото играе в ЦСКА, ще бъде предпочетен пред Божиков. Петър Занев ще е на левия бек, а Страхил Попов - на десния.
 
Целта пред тима на Петър Хубчев е промоция за по-горната Лига "В" и в същото време осигуряване на още една възможност за "трикольорите" за класиране на Евро 2020. За да се стигне до такава развръзка, националите трябва да спечелят гостуването на Кипър днес.
 
Преди месец вече победихме отбора от Острова на Афродита с 2:1 на "Васил Левски", но трите точки не дойдоха никак лесно. След като първи получиха гол, "лъвовете" изиграха много силно второ полувреме и направиха обрат, който ги остави на върха в групата. Няколко дни по-късно обаче българите загубиха в Осло и в момента имат еднакъв актив с Норвегия. Скандинавците гостуват тази вечер на Словения и би било в наша полза да не победят.

 

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки