Лион търси ново чудо срещу Сити

Съдия стряска съня на англичаните

Лион търси ново чудо срещу Сити

На 19 септември Лион спече­ли невероятна победа с 2:1 при визитата си на Манчестър Си­ти в първите мачове от групо­вата фаза в Шампионската ли­га. Без съмнение този резултат може да се определи като най-голямата сензация поне дотук в турнира. След този двубой на "Етихад" двата отбора тръг­наха в различни посоки. Гражда­ните се възстановиха и записа­ха 3 поредни успеха в състеза­нието, в които се разписаха це­ли 11 пъти. Лион пък от своя страна не спечели нито веднъж и завърши трите си срещи на­равно. Въпреки това хлапета­та са в добра позиция за дости­гане на осминафиналите.

Французите ще се класират при победа, а равенството ще се окаже достатъчно, ако и другата среща в групата меж­ду Хофенхайм и Шахтьор завър­ши с хикс. Сити се нуждае само от точка, за да стигне елиминациите, а успех на Трупама" им гарантира първото място.

Лион сам си усложни излизане­то от групата и сега трябва да търси поне точка срещу аб­солютния фаворит, защото ви­зитата на Шахтьор в послед­ния кръг няма да бъде никак лес-на. Основните притеснения в лагера на домакините са свърза­ни със звездата Набил Фекир, който се разписа на "Етихад". В последно време капитанът на французите е подложен на остра критика, а през уикенда Бруно Женезио го остави извън групата при победата с 1:0 над Сент Етиен. Наставникът на хлапетата заяви, че "това е предпазна марка", но съвсем друга теза изтъкват медиите в страната. Легендата на Лион Ерик Карие даде своето мнение по въпроса npeд "Екип": "Ще играе ли, няма ли да играе? За да се справиш с най-класния тим в света, трябва да използваш най-добрия си играч. Няма как да се получат нещата без него".

Сити набра скорост, но трябва да внимава да не пов­таря грешката си от домакин­ството на Лион. Португа­лецът Бернардо Силва ще про­пусне предстоящата визита във Франция, след като не уча­ства във вчерашното занима­ние на тима. Освен него трени­ровката пропуснаха и Габриел Жезус и Гюндоган, които най-ве­роятно няма да бъдат изпол­звани от Пеп Гуардиола.

Единственият проблем за гражданите може да се окаже назначението на Джанлука Роки, под чието ръководство тимът все още няма победа. През 2012-а италианецът свири при 1:1 с Реал Мадрид, но това не се ока­за достатъчно за небесносини­те да стигнат до елиминациите. След това той ръководи ос-минафиналната среща реванш с Барселона година по-късно, кога­то на "Hoy Камп" каталунците биха с 1:0 и продължиха в следващата фаза. През 2017-а Роки бе съдия на поредното отпадане на Сити - Монако би с 3:1, което позволи на князете да се класи­рат в следващия етап заради повече голове на чужд терен.

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Коул Палмър се връща за Челски

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки