Лудогорец излиза срещу Леверкузен за чест, пари и коефициент

Ситуацията с играчите е притеснителна, отчете Антони Здравков

Лудогорец излиза срещу Леверкузен за чест, пари и коефициент
Днешният двубой между Леверкузен и Лудогорец от Лига Европа не е толкова маловажен, колкото изглежда. Поне не и от финансова гледна точка - за настоящи и евентуално бъдещи постъпления. Всяка победа в груповата фаза на Лига Европа е оценена от УЕФА на 570 хиляди евро.
 
Равенството пък носи на клубовете 190 хиляди евро. И докато вече е ясно, че Лудогорец няма шанс да се класира на 1/16-финалите, то не без значение е на кое място ще финишира Леверкузен. Ако спечелят групата, германците ще получат бонус от 1 милион евро, както и още 500 хиляди евро за достигането на фазата на директните елиминации. Ако те останат втори, ще приберат с 500 хиляди евро по-малко.
 
За Лудогорец мачът пък е от съществена важност за точките за клубния коефициент, както и за чест. През тази кампания те са спечелили само 3 пункта за актива си и ще се стремят да го увеличат. Защото през следващия сезон на разградчани ще отпадне коефициентът им от сезон 2014/15, който бе 7 - с 4 единици по-голям от настоящия. В момента орлите са на 53-о място по коефициент в Европа - 26.00.
 
Поредица от кадрови проблеми пък стресна старши треньорът на Лудогорец Антони Здравков преди визитата на Леверкузен днес.
 
Орлите са без шансове да продължат напред и в двубоя с Леверкузен и след това с Цюрих в Разград иде играят за честта си.
 
"Ситуацията е притеснителна от гледна точка на това, че имаме хора с проблеми. Не желаем да рискуваме тяхното здраве, ще изчакаме, за да видим дали иде ги използваме. При всички положения ще има ротации предвид сгъстения цикъл. Това е съвсем нормално.
 
Във всички мачове ще има хора, на които ще им бъде давана почивка, защото нашият отбор изигра много срещи. Доминик Янков тренира всеки ден с нас. Знаем какво може и какво му липсва, за да изгради своето бъдеше. Той също изигра доста мачове с тези в юношеските квалификации. Има и травма, ще преценим какво е състоянието му.
 
Събраха се много мачове и футболистите чувстват голяма умора. Показателите им като физическа подготовка обаче са доста добри, надявам се да издържат", заяви наставникът на разградчани, който така и не убеждава начело на тима.
 
"Няма напрежение. Надявам се отборът да изиграе два добри мача до края на групата. Има идея да се даде шанс на тези момчета, които са играли по-малко", сподели още Здравков.
 
"Очаквам Леверкузен да играе по същия начин като в първия мач. Това е отбор с амбиция. Както и да подходи съперникът, това няма да промени нашите планове. Кешеру е от лидерите на отбора, но това не означава, че днес ще е титуляр. Не делим турнирите и за нас всички са еднакво приоритетни.
 
Победите са важни и не е добре, че още нямаме такава в групата си за Лига Европа. Винаги съм харесвал атакуващия стил, предпочитам победа с 4:2, отколкото с 1:0. Това е по-добре за феновете и за играчите", добави треньорът на пресконференцията преди двубоя.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки