Лудогорец преговаря за румънския Мбапе

Разградчани се надяват да вземат двама от Стяуа

Лудогорец преговаря за румънския Мбапе
Шампионът Лудогорец отново насочва поглед към румънския пазар. Разградчани искат да привлекат двама от най-добрите футболисти на Стяуа, информират медиите отвъд Дунава. Обект на интерес от страна на "орлите" са нападателите Флорин Танасе и Флорин Коман. 
 
Босът на гранда от Букурещ Джиджи Бекали призна, че се опитва да пласира офанзивното дуо в чужбина и вече е получил няколко примамливи предложения. Едно от тях със сигурност е от Лудогорец. Клубът от Разград от доста време следи Танасе и Коман, а сега е готов да ги купи в комплект. 
 
Бекали не разкри името на отбора, с който преговаря, но в Румъния са убедени, че става въпрос за Лудогорец. До сделка обаче няма да се стигне лесно, защото двамата национали струват скъпо. През лятото Бекали беше ядосан на Коман, известен в родината си като румънския Мбапе, и открито заяви, че иска да го продаде.
 
"Вече не вярвам в него. Ако някой ми предложи 3 млн. евро, веднага го пускам", отсече ексцентричният собственик на Стяуа. 
 
Година по-рано той плати 2 млн. на Виторул (Констанца) за талантливия бързак и вписа в договора му откупна клауза на стойност 100 млн. евро като потвърждение на думите си, че смята Коман за талант от класата на Килиан Мбапе, който току-що бе преминал от Монако в Пари Сен Жермен.
 
Според пресата в северната ни съседка, сделката между Лудогорец и Стяуа е пропаднала, защото българите са се забавили да изпратят конкретно предложение. Сега обаче Бекали бил склонен отново да седне на масата за преговори. Той иска за двете си звезди общо 7 млн. евро - 3 млн. за Коман и 4 млн. за Танасе. Естествено, това са суми за пред медиите и в действителност президентът на Стяуа ще се съгласи и на значително по-ниска оферта.
 
Специализираният сайт transfermarkt.de оценява Флоринел Коман на 1,7 млн. евро. Танасе е със 100 хил. евро по-скъп. Двамата имат по 6 гола от началото на сезона в Румъния. Толкова пъти се е разписвал и актуалният любимец на Бекали - Денис Ман, за когото се говори, че ще е звездата на румънския футбол в следващите години. Именно от него Бекали разчита да изкара големи пари, като го пласира в Западна Европа.
 
В момента в Лудогорец има трима румънци - голмайсторът Клаудиу Кешеру, Козмин Моци и Драгош Григоре. Последният беше привлечен през лятото с огромни надежди, но още не е дебютирал заради контузия. В тима е и халфът Мей Малангу, който бе купен от Динамо (Букурещ), но има само три мача в Първа лига и два в Лига Европа.

 

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки