ЦСКА дава национал на Нефтохимик

Теодор Тодоров започва тренировки с шампионите, очаква се да доиграе сезона в Бургас

ЦСКА дава национал на Нефтохимик
Нефтохимик е все по-близо дo възможността да осъществи звезден трансфер, с който да опита да си върне водещите позиции в родната Суперлига.
 
Както "Тема спорт" съобщи още преди месец, Теодор Тодоров е в полезрението на ръководството на шампионите и оттам направиха всичко необходимо, за да могат да привлекат национала в редиците си. Е, изглежда неговото присъединяване към Георги Братоев и компания вече може да се счита за 99 процента сигурно. 
 
29-годишният централен блокировач се очаква да започне тренировки с новите си съотборници днес. Роденият в Монтана 208-сантиметров исполин отива в Нефтохимик като преотстъпен от ЦСКА. Еър Теди, както е известен Тодоров във волейболните среди, е собственост именно на армейците. Ръководството на червените обаче няма как да го задържи в отбора, тъй като не може да отговори на финансовите му претенции.
 
Националът игра за последно с екипа на България преди два месеца и половина. Той бе част от състава на Пламен Константинов в двубоя срещу Канада, загубен с 2:3 в "Арена Армеец" на световното първенство. В тази среща Тодоров започна като титуляр, но завърши със скромния актив от 4 точки. Впоследствие се очакваше централният блокировач да се изявява с екипа на Газпром Сургут в руската Суперлига. Завръщането му за този клуб обаче така и не се осъществи.
 
Следващите две седмици ще бъдат решаващи за бъдещето на Еър Теди. Ако той не си намери отбор в чужбина до Коледа, то националът ще остане в Нефтохимик до края на сезона. Така Найден Найденов ще може да разчита на сериозно подсилване при мрежата. В момента на този пост се изявяват Николай Къртев, Илия Петков и Стоян Самунев.
 
Това обаче едва ли ще е единственият трансфер в посока Бургас. От клуба продължават да се надяват да си върнат още един наш национал - Николай Учиков, който все още е без отбор. Водят се преговори и за поста на посрещач, като целта е до Нова година Нефтохимик да претърпи пълна промяна и да се върне значително по-силен в битката за титлата от януари.

 

Девойките на Варна ДКС продължават напред

Вижте подробности

Чивитанова и Александър Николов продължават битката в Италия

Верона на Радостин Стойчев отпадна в четвъртфиналите

Левски спечели волейболното дерби с ЦСКА след драма с пет гейма (ВИДЕО)

"Сините" триумфирха с 3:2 гейма

Дея спорт завърши с победа редовния сезон при жените

Останалите 3 мача от кръга са в петък

ОБЗОР: Берое удари Левски, ЦСКА с успех в НВЛ

Пирин (Разлог) изненадващо би Дея спорт в Бургас – резултати и класиране

Кметът на Добрич се срещна с президента на БФ Волейбол Любо Ганев

Вижте подробности

Пирин Разлог не се затрудно срещу ЦСКА

Победа с 3:1 в Разлог прати домакините на седмото място

България отново приема важно събитие на Европейската волейболна централа

Вижте какво е то

Мартин Стоев за националния тим: Проблемът не са парите

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки