НА ЖИВО: Витоша - Верея 2:0, Садула с два гола

Преди попадението гостите нацелиха гредата, вижте съставите, гледайте и следете на живо тук...

НА ЖИВО: Витоша - Верея 2:0, Садула с два гола
Верея може да влезе в историята на българския футбол, ако се провали и днес в търсенето на победата срещу Витоша (Бистрица).
 
В момента старозагорският тим е в серия от 29 последователни шампионатни срещи без успех. 12 от тях бяха в края на миналия сезон, а през този триумфът им убегна вече 17 пъти.
 
Справка в статистиката показва, че при нов провал срещу Витоша (Бистрица) днес Верея ще влезе в челната тройка на елитната ни дивизия за всички времена по поредни срещи без победа.

За момента на третото място е посмешището Черноморец Бс (Сф). Този тим на Ивайло Дражев бе размазан от всички през сезон 2006/07 с изключение на Литекс на Люпко Петрович, срещу когото се добра до 0:0.
 
Така с едно реми и 29 поражения, или общо 30 мача, Черноморец Бс (Сф) ще бъде изравнен днес от Верея.
 
Никак не са далеч и отборите, заемащи първите две места в тази срамна ранглиста. Раковски (Рс) точно като Черноморец Бс (Сф) взе само една точка от 30 мача, но през сезон 1996/97. Тук обаче серията възлиза на общо 32 двубоя, защото русенци бяха част от елита и в предходното първенство - 1995/96. Тогава се представиха далеч по-прилично, дори имаха победи и се спасиха от изпадане. В последните два кръга обаче нямаха успех и така серията нарасна и стои и до днес 32 мача.
 
Съвсем малко пък не достигна на днешния съперник на Верея - Витоша, да счупи рекорда на русенци. През миналия сезон бистришките „тигри" не спечелиха 31 поредни мача и бяха само на един провал от изравняването на Раковски. В 32-ия си мач обаче победиха Черно море с 1:0 и с това докосването на антирекорда се размина.

Мачът стартира в 12:30 часа и е пряко в ефира на Нова спорт, а посетителите на Novsport.com могат да го гледат на живо ТУК.

Първата добра възможност на стадиона в Бистрица се откри пред Наско Милев от домакините, чийто изстрел по диагонала от ъгъла на вратарското поле обаче бе спасен с вещина от Георги Георгиев.

В 16-ата минута именникът на домакините Николай Георгиев сгреши, подарявайки топката на капитана на гостите Здравко Илиев, който майсторски се опита да го прехвърли, ала топката срещна напречната греда.

Малко след това Радко Мутафчийски от Витоша се контузи и бе заменен от Михаил Милчев. Това се случи в 21-ата минута, а в 22-ата домакините направиха една образцова контраатака и откриха резултата.

Георги Амзин проби отдясно и центрира прострелно към малкото наказателно поле, където капитанът Четин Садула засече от движение - 1:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ВИТОША: Георгиев, Гьонов, Мутафчийски, Купенов, Гочев, Котев, Лазаров, Амзин, Садула, Христов, Милев;

ВЕРЕЯ: Георгиев, Василев, Кошут, Иванов, Мачадзе, Ндумбу, Рюстемов, Йоргенсен, Илиев, Вушурович, Мартинович;

ВИТОША - ВЕРЕЯ 1:0
1:0 Четин Садула (20')
2:0 Четин Садула (83')

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки